Τρεις στη «φάκα» για ναρκωτικά στην Καβάλα

Ένας εξ αυτών επιχείρησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας ελαφρά έναν - Κατασχέθηκαν πάνω από 450 γραμμάρια χασίς, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό και 1 ΙΧΕ αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν την Δευτέρα (23-9-2019), στην Καβάλα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, μία 24χρονη αλλοδαπή και 2 ημεδαποί, ηλικίας 28 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, μετά από αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών από τους δύο δράστες, ηλικίας 24 και 22 ετών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους δύο δράστες να κινούνται με ΙΧΕ αυτοκίνητο στην πόλη της Καβάλας και τους προσήγαγαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους βρέθηκαν:

  • 241 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης
  • 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 181 γραμμαρίων
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των 2.190 ευρώ

Σημειώνεται ότι κατά τη άφιξη στην οικία των δραστών για την πραγματοποίηση της έρευνας, ο 22χρονος επιχείρησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ κατά την ακινητοποίηση αντιστάθηκε τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι κατείχε στην οικία του 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 28,9 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν συνολικά 450,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 2.190 ευρώ και 1 ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας,  ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.