Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 29-6-2026 έως και 6-7-2026 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, δεκαέξι -16- άτομα εκ των οποίων δεκαπέντε -15- ημεδαποί και ένας -1- αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δεκαπέντε ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Αναλυτικότερα, σε μία περίπτωση, συνελήφθη την 3-7-2026 το μεσημέρι σε περιοχή της Θάσου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, ένας ημεδαπός διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στην οικία του δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -309- γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σε δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη την 1-7-2026 το μεσημέρι σε οικισμό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής, ένας ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσε στον προαύλιο χώρο της οικίας του πέντε -5- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -0,4- έως -1,2- μέτρων τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο -2- μεταλλικοί θρυμματιστές.
Σε τρίτη περίπτωση, την 30-6-2026 το μεσημέρι στην Καβάλα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας μία ημεδαπή και ένας ημεδαπός, διότι η ημεδαπή δράστιδα επιχείρησε να προμηθεύσει τον ημεδαπό κρατούμενο του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, με μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -37- γραμμαρίων, την οποία είχε επιμελώς κρυμμένη και η οποία κατασχέθηκε.
Επιπλέον, σε δώδεκα ακόμη περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης και Καβάλας, του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν αντίστοιχα έναν αλλοδαπό και πέντε ημεδαπούς σε περιοχές του Έβρου, έναν ημεδαπό στην Ξάνθη και πέντε ημεδαπούς σε περιοχές της Καβάλας, διότι εντόπισαν συνολικά στην κατοχή τους κατά περίπτωση και κατάσχεσαν μεταξύ άλλων ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -35,06- γραμμαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κατεργασμένης κάνναβης, -2- τσιγάρα κάνναβης, -2- ναρκωτικά δισκία, -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και -1- μεταλλικό τρίφτη.
Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας, Κομοτηνής και Ξάνθης.
(Φωτο Αρχείου)