Στη «φάκα» με ακατέργαστη κάνναβη και «τσιγαριλίκια»

Δύο συλλήψεις στη Δράμα και κατάσχεση 5 φυτών και 683 γραμμαρίων κάνναβης και μιας ηλεκτρονικής ζυγαριάς ακριβείας

Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας (14-10-2019), στο νομό Δράμας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των  ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 2 ημεδαποί, ένας 60χρονος και μία 48χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 60χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του και σε παρακείμενο οικόπεδο, 5 φυτά κάνναβης, ύψους από 20 έως 30 εκατοστών, 3 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 492 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας η  48χρονη, διότι βρέθηκαν στο εσωτερικό του ΙΧΕ αυτοκινήτου της και του τροχόσπιτου όπου διαμένει, 6 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 192 γραμμαρίων και 3 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.

Κατασχέθηκαν συνολικά 5 φυτά κάνναβης, 684 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 τσιγάρα κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.