«Stop» σε διακινητές σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν 2 διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις 5 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (1-9-2021), στους νομούς Καβάλας και Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας 2 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό ΙΧΕ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε διαχωριστική νησίδα και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, καθόσον διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα με το παραπάνω όχημα στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Κρηνίδων – Καλαμώνα, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.