Στη φάκα οι «ποντικοί» που ρήμαξαν την παραλία του Οφρυνίου

Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 2 μηνών σε εξοχικές κατοικίες – Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί που νοίκιαζαν αυτοκίνητα για να μετακινούνται στην περιοχή

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας 15 κλοπές από οικίες που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 8-6-2022 έως 30-7-2022 σε παραλιακή περιοχή της Καβάλας.

Έπειτα από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας οι δράστες εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε όχημα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διακριβώθηκε ότι μετέβαιναν στην παραλιακή περιοχή Οφρυνίου Καβάλας με οχήματα που εκμίσθωναν για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια διέπρατταν κλοπές από τις οικίες, στις οποίες εισέρχονταν είτε από ανασφάλιστες θύρες και παράθυρα είτε μετά από διάρρηξη των σπιτιών.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας είτε κατά μόνας είτε από κοινού, με την παραπάνω μεθοδολογία διέπραξαν δεκαπέντε κλοπές από οικίες αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων, χρηματικά ποσά η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε από 17.780 ευρώ και 1.160 λέβα Βουλγαρίας, τιμαλφή συνολική αξίας 19.750 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα,  κλειδιά αυτοκινήτων και διάφορα έγγραφα, ενώ σε μία περίπτωση διέρρηξαν και όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από μία οικία, αφαιρώντας από το εσωτερικό του μία ηλεκτρονική συσκευή.

Στο πλαίσιο των ερευνών και την κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και χρημάτων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.