Καβάλα: 2η φορά μέσα σε 4 μήνες στόχος διαρρηκτών το ίδιο σπίτι στην Παναγία

Οι δράστες «πιάστηκαν» από την κάμερα κλειστού κυκλώματος να προσπαθούν να μπουν στο ίδιο σπίτι, αλλά σε άλλο όροφο-Μπαράζ διαρρήξεων και σε χωριά των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου

Την πρώτη φορά, τον Ιούλιο του 2022, μπήκαν, έκλεψαν και συνελήφθησαν [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ] και μετά από 4 μήνες, Νοέμβριο του 2022, στο ίδιο σπίτι, αλλά σε άλλο όροφο, προσπάθησαν να μπουν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα και πάλι συνελήφθησαν.

Πρόκειται για οικεία σε στενό της συνοικίας της Παναγίας στην Καβάλα. Οι δράστες –ανήλικοι Ρομά, όπως και την πρώτη φορά- «πιάστηκαν» και πάλι από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του σπιτιού και συνελήφθησαν.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανήσυχοι, καθώς οι δράστες πλέον δεν πτοούνται ούτε από την κίνηση -την πρώτη φορά εισήλθαν στο σπίτι εν ώρα εκδηλώσεων του Cosmopolis Festival- ούτε από κάμερες, ούτε από τις Αρχές, μιας και ως ανήλικοι, συνήθως αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μπαράζ διαρρήξεων σε χωριά της Καβάλας και του Παγγαίου

Τους τελευταίους μήνες έχει αναφερθεί «σωρεία» διαρρήξεων σε μονοκατοικίες στον Δήμο Καβάλας και στον Δήμο Παγγαίου. Οι δράστες φροντίζουν να είναι «ενημερωμένοι» για το πότε λείπουν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών στις εργασίες τους ή στα χωράφια και μπαίνοντας συνήθως από παράθυρα, ξαφρίζουν ό,τι προλάβουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και εξαφανίζονται.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις τα περιστατικά σε μια μόνον ημέρα είναι τόσα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί η Αστυνομία.