Καβάλα: Προσπάθησε να εξαπατήσει τηλεφωνικά μια γυναίκα και έπεσε πάνω σε μητέρα… αστυνομικού

Μια «κινηματογραφική» αστυνομική ιστορία: Πώς το υποψήφιο θύμα «παγίδευσε» τον θύτη και οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος το οποίο είχε έδρα τη Βουλγαρία-Οι δράστες χρησιμοποιούσαν μέχρι και υψηλή τεχνολογία για «μίμηση» φωνής

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη και… τρίτη δεν έχει. Μια «κινηματογραφική» αστυνομική ιστορία εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Καβάλας μέρα μεσημέρι, η οποία είχε αίσιο τέλος με λίγη… ατυχία για τον θύτη και πολύ έξυπνο χειρισμό από το υποψήφιο θύμα το οποίο παγίδευσε το μέλος του κυκλώματος το οποίο εξαπατούσε εδώ και καιρό τηλεφωνικά πολίτες στην Καβάλα και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι δήθεν κάποιο συγγενικό πρόσωπο έπεσε θύματα ατυχήματος και οι συγγενείς πρέπει να δώσουν χρήματα για να σωθεί.

Το υποψήφιο θύμα ήταν μητέρα αστυνομικού

Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα στην Καβάλα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο νούμερο από μια κυρία που της είπε ότι η κόρη της έπεσε θύμα τροχαίου και πρέπει να δώσει λεφτά για να κάνει επέμβαση σε Νοσοκομείο και να σωθεί. Η γυναίκα αρχικά τρόμαξε, όμως ήξερε για τις τηλεφωνικές απάτες αυτού του τύπου και έτσι άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Για κακή τύχη των απατεώνων το υποψήφιο θύμα είναι μητέρα αστυνομικού και μάλιστα υψηλόβαθμου όπου υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας. Αμέσως ειδοποίησε τον γιο της και συνάμα «έπεισε» τη γυναίκα που της τηλεφώνησε ότι θα δώσει τα λεφτά για να σωθεί η κόρη της, κλείνοντας ένα ραντεβού στο κέντρο της πόλης.

Αντί, όμως, για το θύμα και τα λεφτά, την απατεώνισσα την περίμενε η… μισή Ασφάλεια της Καβάλας, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν αμέσως τη γυναίκα.

Η εξάρθρωση ολόκληρου κυκλώματος με έδρα τη Βουλγαρία

Μέσα από την ανακριτική διαδικασία η γυναίκα –βουλγαρικής καταγωγής, περίπου 70 ετών– δεν άργησε να «δώσει» όλα τα ονόματα του κυκλώματος, το οποίο είχε έδρα τη Βουλγαρία.

Σε συνεργασία και με τις βουλγαρικές Αρχές, το κύκλωμα εξαρθρώθηκε και αναμένεται σωρεία συλλήψεων, συμπεριλαμβανομένων και των «συνεργατών» του στην Ελλάδα, τους οποίους χρησιμοποιούσε ως «συνδέσμους» σε διάφορες πόλεις της βόρειας Ελλάδας για να εισπράττει τα χρήματα από τα θύματα.

Η Αστυνομία εξετάζει επίσης σε πόσες από τις δεκάδες περιπτώσεις εξαπάτησης και προσπάθειας εξαπάτησης πολιτών στη βόρεια Ελλάδα εμπλέκεται το εν λόγω κύκλωμα.

Οι παρακολουθήσεις και η υψηλή τεχνολογία

Το κύκλωμα δε δρούσε τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούσε τα υποψήφια θύματα, ενώ χρησιμοποιούσε και υψηλή τεχνολογία ώστε να «μιμούνται» πειστικά φωνές συγγενικών προσώπων των θυμάτων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, η γυναίκα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν πίστεψε πως μίλησε με την κόρη της η οποία δήθεν είχε πέσει θύμα τροχαίου, καθώς στο τηλέφωνο η φωνή της έμοιαζε καταπληκτικά.

Ζητούσαν επιτακτικά πολλά λεφτά, αλλά και κοσμήματα και λίρες

Το δε θράσος των δραστών δεν είχε όριο: Δεν περιορίζονταν μόνο στα χρήματα, ζητώντας επιτακτικά μεγάλα χρηματικά ποσά για να «σώσουν» τα άτομα που δήθεν είχαν πέσει θύματα τροχαίου, αλλά απαιτούσαν και κοσμήματα, μέχρι και λίρες.