Νέστος Χρυσούπολης: 2-1 τον Εορδαϊκό και επιστροφή στις νίκες

Στις νίκες επέστρεψε ο Νέστος Χρυσούπολης στο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, μιας και επικράτησε στο παιχνίδι για την 17η αγωνιστική του Εορδαϊκού με 2-1.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Μαγκαφίνη ήταν ανώτερο σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε δίκαια τους 3 βαθμούς, ωστόσο μέχρι και το τελικό σφύριγμα δεν κατάφερε να «κλειδώσει» την επιτυχία μιας και ειδικά στο 2ο μέρος έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες. Η νίκη πάντως εξασφαλίστηκε στο τέλος του 1ου ημιχρόνου όταν σ’ ένα διάστημα 3 λεπτών οι γηπεδούχοι πέτυχαν τα δύο τέρματά τους. Στο τέλος του 45λέπτου οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με μια στημένη φάση και έτσι το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο στην επανάληψη.

Φάσεις και γκολ

Ο Νέστος άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό με σέντρα–σουτ του Ντερτιλή, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα για να γίνει το 1-0, ενώ στο 35’ ο Κωνσταντινίδης με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.

Ο Εορδαϊκός μείωσε στο 45ο λεπτό με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Ιωαννίδη που έγραψε το τελικό 2-1. Στο 2ο μέρος παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο με τον Νέστο όμως να χάνει τις περισσότερες ευκαιρίες, όπως αυτές με τον Μενίκου και τον Κωνσταντίνου στο 49’ και το 56’ αντίστοιχα. Στο 85’ ο Στόικος απέκρουσε δυο φορές σε διαδοχικά σουτ των Κωνσταντινίδη και Μπουλγούρα, ενώ στο 89’ είχε σουτ από το ύψος της περιοχής που έφυγε λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις

Νέστος: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Μαρκάκης Δ., Κοντογιάννης, Κωνσταντινίδης, Λάσπατζης, Φαμπιόλ (46’ Μαιδανός), Ντερτιλής, Κωνσταντίνου (64’ Μπουλγούρας), Μενίκου (92’ Τσάκωνας), Βαλαβανόπουλος.

Εορδαϊκός: Στόικος, Λιάπτζης (92’ Πιστόλας), Χαραλαμπίδης Ε., Λιάμης, Σεκουλίδης, Μπαλίτσας, Γκελοσάνι, Τσακανίκας, Βλαδίκας, Ιωαννίδης, Μάγγος (76’ Σερασκέρης).

*** Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ΑΟ Καρδίας–Αλμωπός Αριδαίας 1-0