Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας: Κάθε μήνα και μια μεγάλη διοργάνωση…

Στην Καβάλα τα «Νιόβεια» και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Βορείου Ελλάδος και συνολικά πάνω από 2.500 αθλητές θα δώσουν ζωή στην πόλη σε μια ανενεργή, τουριστικά, περίοδο

Το ότι το Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας αποτελεί το «βαρύ» χαρτί των αθλητικών υποδομών του δήμου, σε ό,τι αφορά τις μεγάλες διοργανώσεις που διεκδικεί και εν τέλει παίρνει, είναι γνωστό πλέον σε όλους. Επίσης είναι γνωστό ότι αποτελεί μια από τις καλύτερες κολυμβητικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας σε σημείο μάλιστα να θεωρείται το δεύτερο καλύτερο και αρτιότερο στην χώρα μας, μετά απ’ αυτό τον Ολυμπιακών εγκαταστάσεων!

Αυτό που δεν είναι γνωστό σε πολλούς πάντως είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι (με διαφορά) το καλύτερο στην Βόρεια Ελλάδα! Ειδικά τώρα που στην Θεσσαλονίκη το Ποσειδώνιο έχει βγει… εκτός, λόγω των προβλημάτων αδειοδότησης που αντιμετωπίζει και των επερχόμενων απαραίτητων παρεμβάσεων, η Καβάλα επωφελείται πλήρως παίρνοντας τις καθιερωμένες διοργανώσεις που συνήθως γίνονταν στη συμπρωτεύουσα.

Αυτό λοιπόν έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου με το διεθνές τουρνουά «Αλεξάνδρεια», όπου έφερε στην Καβάλα περί τους 700 αθλητές απ’ όλη την χώρα και το εξωτερικό και υπερδιπλάσιους συνοδούς, γονείς και φίλους, αυτό θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα και τον Απρίλιο με ένα ακόμα διεθνές τουρνουά που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το τουρνουά «Νιόβεια», που είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Η τελική απόφαση μπορεί να μην έχει παρθεί ακόμα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή της Καβάλας είναι η πιθανότερη, μιας και εκτός των εγκαταστάσεων που υπάρχουν, η ικανοποίηση των παραγόντων και των αθλητών που συμμετείχαν στα «Αλεξάνδρεια» είναι δεδομένη και παίζει και αυτή το ρόλο της. Παράλληλα, υπάρχουν και τα άλλα ατού της περιοχής, όπως τα ξενοδοχεία αλλά και η ύπαρξη αεροδρομίου. Οι αγώνες προγραμματίζεται να διεξαχθούν το τριήμερο 7 έως 9 Απριλίου και υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν σ’ αυτούς περί τους 500 με 750 αθλητές και αθλήτριες.

Κι όλα αυτά ενώ το Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στα μέσα του μηνός το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για το αθλητικό γεγονός του χειμώνα που θα διεξαχθεί το τριήμερο 17 έως 19 Φεβρουαρίου στην πόλη της Καβάλας. Υπολογίζεται λοιπόν ότι για τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα έρθουν στην Καβάλα περίπου 2.000 άτομα με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, σ’ αυτή τη «νεκρή» τουριστική περίοδο για την περιοχή, τα ξενοδοχεία της πόλης θα αγγίξουν πληρότητες έως και 100%.

Οι μεγάλες διοργανώσεις, που θα φέρουν ακόμα περισσότερο κόσμο στην Καβάλα, θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι στον στίβο! Το τουρνουά «Δαβιτζόγλεια» που εντάχθηκε στο καλεντάρι των 4 γκραντ–πρι του ΣΕΓΑΣ, υπολογίζεται ότι θα φέρει στην πόλη επίσης περί τα 2.000 άτομα, αλλά και τους μεγαλύτερους αθλητές του κλασικού αθλητισμού της χώρας!

Η περσινή διοργάνωση του Πανελληνίου Παμπαίδων–Παγκορασίδων ήταν άψογη, κάτι που δεν το ξεχνούν στην Ομοσπονδία του Στίβου… Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα και αναμένεται να τιμήσουν τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στην Ετήσια γιορτή τους που θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.