ΑΟ Καβάλας: Στο πλευρό του Ορφέα Ξάνθης

Ανακοίνωση συμπαράστασης προς την ομάδα της Ξάνθης και καταδίκης της κλοπής των αποδυτηρίων της και του εμπρησμού του λεωφορείου της

Ανακοίνωση συμπαράστασης προς τον Ορφέα Ξάνθης, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, εξέδωσε χθες η Διοικούσα Επιτροπή του ΑΟ Καβάλας με αφορμή την είδηση της κλοπής στα αποδυτήρια της ομάδας στο γήπεδο του ΑΟΞ, του βανδαλισμού τους καθώς και της κλοπής και κατόπιν του εμπρησμού του λεωφορείο της ομάδας λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ξάνθη σε ακατοίκητη περιοχή του Δροσερού! Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Διοικούσα Επιτροπή του ΑΟ Καβάλα σοκαρισμένη από όλα όσα συνέβησαν σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων της ομάδας του Ορφέα Ξάνθης θέλει να εκφράσει την συμπαράσταση της στον σύλλογο της Ξάνθης αλλά ταυτόχρονα και τον αποτροπιασμό της για όσα εγκληματικά παρατηρήθηκαν. Πρόκειται για γεγονότα τα οποία προσβάλουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα πρόκειται για μία άνανδρη επίθεση σε βάρος ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, όπως είναι ο Ορφέας Ξάνθης ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πλαισιώνεται από πρόσωπα τα οποία «μάχονται» για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία μιας προσπάθειας που βγάζει μόνο υγεία. Μία προσπάθεια η οποία χτυπήθηκε άνανδρα, ύπουλα και κυρίως με τρόπο που φέρνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω αφού το μένος των δραστών δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά αλλά και διαβάσαμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ομάδα του Ορφέα Ξάνθης δέχθηκε επίθεση το πρωί της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου 2017 με αποτέλεσμα οι άνθρωποι και οι παίκτες της ομάδας της Ξάνθης, πηγαίνοντας για προπόνηση βρέθηκαν μπροστά σε ένα πολύ λυπηρό και ταυτόχρονα πολύ τραγικό θέαμα.

Η μεγαλύτερη ζημιά

Το βράδυ, λοιπόν της Τρίτης 7 προς Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 2017 άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα των αποδυτηρίων του γηπέδου ΑΟΞ, εισέβαλαν σε αυτό και άρπαξαν ότι αντικείμενα αξίας βρήκαν μπροστά τους. Η μεγαλύτερη ζημιά, όμως για την ομάδα του Ορφέα Ξάνθης είναι η κλοπή του λεωφορείου της ομάδας του Ορφέα, το οποίο και βρέθηκε δυστυχώς καμένο ολοσχερώς λίγο έξω από τον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης. Για όλα λοιπόν τα παραπάνω, θεωρούμε υποχρέωση μας να εκφράσουμε την απόλυτη στήριξη μας στο φιλικό σωματείο του Ορφέα Ξάνθης με την ευχή ότι πολύ γρήγορα θα βρεθούν οι δράστες και θα τιμωρηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκτιμήσεις της αστυνομίας Ξάνθης που κινητοποιήθηκε άμεσα είναι ότι η ενέργεια αυτή δεν έχει κανένα ποδοσφαιρικό κίνητρο και έχει να κάνει άτομα του κοινού ποινικού δικαίου που είχαν σκοπό την κλοπή των αντικειμένων αξίας που βρισκόταν στα αποδυτήρια του Ορφέα! Όσο για την κλοπή του λεωφορείου αυτή παραπέμπει σε πρακτικές συγκεκριμένων τέτοιων ομάδων, που έχουν κινηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο και άλλες φορές, και στόχο έχουν να απομακρυνθούν από το σημείο της κλοπής και στη συνέχεια με την φωτιά να σβήσουν κάθε πιθανό ίχνος που θα οδηγήσει στη σύλληψη τους! Αξίζει να τονιστεί ότι οι κλέφτες αφαίρεσαν από τα αποδυτήρια, τηλεοράσεις, το ηχητικό σύστημα της ομάδας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσωπικά αντικείμενα των παικτών, μέχρι και… μπανάνες!