Ράγκμπυ: Τρεις Καβαλιώτες στον πρώτο διεθνή αγώνα της Εθνικής Ελλάδος!

Ο Γιώργος Ασλάνογλου, ο Αλέκος Κεσίδης και ο Νίκος Κεσκίνης που ανήκουν στον σύλλογο του ΑΟ Καβάλας, συμμετέχουν στην αποστολή της Εθνικής που θα αντιμετωπίσει στις 12 Μαρτίου την Ιταλία, στην παρθενική της διεθνή εμφάνιση

Τρεις Καβαλιώτες αθλητές συμμετέχουν στην παρθενική αποστολή της Εθνικής ομάδας Ράγκμπυ Λίγκ, μετά την αναγνώριση του αθλήματος από την ελληνική Πολιτεία. Πρόκειται για τα μέλη του συλλόγου του ΑΟ Καβάλας Γιώργο Ασλάνογλου, Αλέκο Κεσίδη και Νίκο Κεσκίνη. Η Εθνική Ομάδα θα αγωνιστεί στην Ιταλία με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου. Και για τις δύο ομάδες είναι ένα σημαντικό τεστ, καθώς προετοιμάζονται για το τριεθνές κύπελλο του Μαΐου. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικό υπόβαθρο καθώς η μεν Ιταλία προέρχεται από νίκη επί της BARA πριν από τρεις μήνες στη Φλωρεντία, ενώ η ελληνική ομάδα είναι νεοσύστατη και αποτελείται πλέον μόνο από γηγενείς παίκτες. Η Εθνική Ελλάδας περιλαμβάνει παίκτες από όλες σχεδόν τις ομάδες του ελληνικού ράγκμπυ λιγκ, συνδυάζοντας εμπειρία με ταλέντο και αθλητική ικανότητα με πάθος. Στην Ελλάδα το Ράγκμπυ Λιγκ είναι αναγνωρισμένο από την Πολιτεία και υπάγεται στην Ε.Ο.Μο.Π. που είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ομοίως αναγνωρισμένη από την αντίστοιχη Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας (CONI) είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας, η LIRFL.

Η Ελληνική Αποστολή

Ο Προπονητής – Τεχνικός Σύμβουλος Μάθιου Άσχιλλ, επέλεξε τους πιο κάτω αθλητές: Ασλάνογλου Γιώργος (Α.Ο.Καβάλα), Γάτος Ηλίας (Αγ. Θωμάς Γουδί), Γιαννημάρας Γιάννης. (Προμηθέας Ρέντη), Γκούμας Αλέξανδρος (Αγ. Θωμάς Γουδί), Δοκουσλής Βασίλης (Αγ. Θωμάς Γουδί), Ηλίας Κωνσταντίνος (Πυρρίχιος Ασπρ.), Καρεφίλης Παναγιώτης (Αγ. Θωμάς Γουδί), Κεσίδης Αλέκος (Α.Ο.Καβάλα), Κεσκίνης Νίκος (Α.Ο.Καβάλα), Κουλούβαρδης Βαγγέλης (Προμηθέας Ρέντη), Κωνσταντινίδης Θοδωρής (Πυρρίχιος Ασπροπύργου), Λειβαθηνός Νίκος (Αγ. Θωμάς Γουδί), Παγκοζίδης Δημήτρης (Πυρρίχιος Ασπροπύργου), Παπαδόπουλος Στάθης (Αγ. Θωμάς Γουδί), Ρούσσος Κώστας (Αγ. Θωμάς Γουδί), Σπετσιώτης Κυριάκος (Προμηθέας Ρέντη), Στεφανίδης Κώστας (Νέμεσις Θεσσαλονίκης). Την αποστολή συνοδεύουν ο Γιάννης Ζάχος (νοσηλευτής) και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Τάσος Πανταζίδης.