ΕΟΣ Καβάλας: Αναβάσεις σε Σύμβολο και Παγγαίο

Πεζοπορία στο Σύμβολο όρος, πάνω από το Μυρτόφυτο, και στο μονοπάτι της Εικοσιφοίνισσας περιελάμβανε το πρόγραμμα των δράσεων του ΕΟΣ την περασμένη Κυριακή

Μια εύκολη αλλά ενδιαφέρουσα πορεία 5 ωρών στο όρος Σύμβολο, με αφετηρία το Μυρτόφυτο,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου, από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας. Παρόμοιες πεζοπορίες προσελκύουν αρκετά άτομα και προσφέρονται ως εισαγωγικές στα νέα μέλη, ενώ διατηρούν το ενδιαφέρον τους και για τους πιο έμπειρους. Άριστοι ξεναγοί, οι γνώστες λόγω εντοπιότητας της περιοχής, Κλεάνθης Μπόζης και Παναγιώτης Μπουλάς, που φρόντισαν για την διάνοιξη και τη σηματοδότηση του μονοπατιού και τους οποίους ο σύλλογος ευχαριστεί για την φιλοξενία. Αντίθετα, το μονοπάτι της Εικοσιφοίνισσας, ένα από τα πιο γνωστά και ενδιαφέροντα του Παγγαίου, λόγω του μήκους του απαιτεί πολύωρη πεζοπορία, με κέρδος την ανάβαση σε κορυφές που είναι απομακρυσμένες από τα υπόλοιπα μονοπάτια.

Την Κυριακή 26 Μαρτίου από το μονοπάτι αυτό 5 άτομα ανέβηκαν μέχρι την κορυφή Τσεκούρι, στα 1710 μέτρα. Η γρήγορη μικρή ομάδα, με τη βοήθεια μιας πολύ καλής μέρας, ολοκλήρωσαν την ανάβαση και την επιστροφή σε 6 ώρες.