ΑΟ Καβάλα – Καλαμαρια 2-3: Δεν είχε τύχη, είχαν… Φωτιάδη!

Ακόμα μια άδικη ήττα για τον ΑΟΚ, που εκτός από την ατυχία νικήθηκε και από τον διαιτητή Φωτιάδη

Όπως ακριβώς έγινε στην Καλαμαριά στον 1ο  γύρο και στην Δράμα πριν από λίγες αγωνιστικές, ο ΑΟΚ γνώρισε την ήττα στις καθυστερήσεις, ύστερα από μια εξαιρετική εμφάνιση! Ο προπονητής Αγγ. Διγκόζης πριν από τον αγώνα ευχόταν «αυτή τη φορά η ομάδα να έχει και την τύχη με το μέρος της», όμως ούτε κι αυτή τη φορά αυτή η ευχή πραγματοποιήθηκε! Σ’ ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι έχασε στο «Ανθή Καραγιάννη» από τον Απόλλωνα με 3-2 με τον… γνωστό, οδυνηρό και άδικο τρόπο! Ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 85’, όμως ελέω ατυχίας αλλά και… Φωτιάδη, βρέθηκε πίσω στο 94’!!!

Ο ρόλος του Φωτιάδη

Καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξε, ο κατά τα άλλα αξιολογημένος διαιτητής (που από το Νοέμβριο προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική) Φώτης Φωτιάδης, που στην ουσία έκανε ότι μπορούσε για να βάλει τον μετριότατο χθες Απόλλωνα στο παιχνίδι, με ανύπαρκτα φάουλ και πέναλτι! Είναι χαρακτηριστικό το γκολ της ισοφάρισης της Καλαμαριάς προήλθε από φάουλ που δεν υπήρχε, ενώ στο πέναλτι ακόμα και ο ίδιος ο παίκτης των φιλοξενούμενων απορούσε με την απόφαση του διαιτητή!!! Εκτός αυτού ήρθε και το γκολ στις καθυστερήσεις από… καραμπόλα και εκεί τελείωσαν όλα!

Γκολ και φάσεις

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με τις δύο ομάδες να παίζουν για να σκοράρουν και την Καβάλα να απειλεί στο 20’ με τον Ζυγκερίδη, ενώ στο 26’ ο Τέλλος έδιωξε προ κενής εστίας πλασέ του Πόποβιτς. Στο 45’ ο Κεφαλάς μετά από σέντρα του Τουμανίδη έκανε το 1-0, και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων (ενώ ο διαιτητής είχε δείξει 3 λεπτά έξτρα χρόνο), ο Μπαντάνης με αυτογκόλ μετά από φάουλ του Πόποβιτς κάνει το 1-1. Στην επανάληψη ο Πόποβιτς είχε κεφαλιά στο δεξί κάθετο δοκάρι στο 62’ και στο 75’ ο Καπίας αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα. Στο 75’ σε μια αντεπίθεση ο Λίτσκας με ωραίο δυνατό σουτ κάνει το 2-1. Οι… μάσκες έπεσαν στο 85’, όταν σε κανονικό μαρκάρισμα του Μελισσόπουλο στον Ν’ Λουντουλού  ανακαλύπτεται πέναλτι (2η κίτρινη στον Μελισσόπουλο) και ο Πόποβιτς κάνει το 2-2. Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 94’ μετά από σουτ του Πόποβιτς που κόντραρε στον Τουμανίδη και κατέληξε στα δίχτυα!

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Αθανασίου, Μπαντάνης, Σταματόπουλος, Τέλλος, Καλλιβωκάς, Τουμανίδης, Κεφαλάς (90’ Παναγιωτόπουλος), Κυζιρίδης (81’ Πτηνόπουλος) , Μελισσόπουλος, Ζυγκερίδης (85’ Προύντζος), Λίτσκας.

Καλαμαριά: Μένκα, Αμαραντίδης, Κυβελίδης (75’ Χασομέρης), Σαμαράς, Καπίας, Γεωργιάδης, Βεργώνης, Συμελίδης, Πόποβιτς, Καλαϊτζίδης (46’ Καλογέρης), Ν` Λουντούλου.

Άγγελος Διγκόζης:

«Σήμερα έπρεπε να χάσουμε…»!

«Δυστυχώς σήμερα έπρεπε να χάσουμε! Στο 1ο ημίχρονο ο διαιτητής έδωσε 18 φάουλ στην Καλαμαριά και 2 σ’ εμάς και συνολικά σε ολόκληρο το παιχνίδι έδωσε 35 φάουλ στους φιλοξενούμενους!!! Ο δικός μας στόχος ήταν να κρατήσουμε την αξιοπιστία μας, να παίξουμε για την φανέλα και την ιστορία μας και πιστεύω ότι σήμερα αυτό το πετύχαμε στο 100%. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας που έκαναν κατάθεση ψυχής, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που άξιζαν γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν και τον διαιτητή. Δεχτήκαμε για ακόμα μια φορά γκολ στις καθυστερήσεις και αυτό οφείλεται στα λάθη παικτών, προπονητή, αλλά και στην έλλειψη εμπειρίας από τα παιδιά»!

Κώστας Γεωργιάδης: «Γνωρίζαμε ότι η Καβάλα είναι μια δυνατή και ψυχωμένη ομάδα και από τις πιο καθαρές του πρωταθλήματος. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε στο τέλος του 1ου ημιχρόνου και στην επανάληψη παρά το αριθμητικό μειονέκτημα καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκορ και να πάρουμε αυτή τη νίκη που μας δίνει το προβάδισμα στην υπόθεση της κατάκτησης του τίτλου».