Καβάλα BC: Για το 1-1 και το +4

Το Σάββατο (15.00) στο «Αλ. Δήμογλου» κόντρα στους Μαχητές Δόξας Πεύκων, το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς

Το πιο κρίσιμο και απαιτητικό παιχνίδι της χρονιάς καλείται να δώσει το Σάββατο στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, στην προσπάθεια που κάνει για να μπει με πλεονεκτικούς όρους στα πλέι άουτ για την εξασφάλιση της παραμονής στην Α2 Εθνική κατηγορία. Στις 17.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας κόντρα στους Μαχητές Δόξας Πεύκων που θα είναι αυτός με τον οποίο θα αναμετρηθεί για την σωτηρία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Οι στόχοι…

Τα δεδομένα της αναμέτρησης είναι λίγο ή πολύ γνωστά! Η Ένωση χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη για να φτάσει τους Μαχητές στην 12η θέση, ενώ για να τους ξεπεράσει θα πρέπει να επικρατήσει με διαφορά 4 πόντων μιας και είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου με 3 (70-67)! Ο πρώτος στόχος είναι η νίκη μιας όπως είναι γνωστό οι ομάδες μεταφέρουν στα πλέι άουτ τα μεταξύ τους αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας! Οι Μαχητές έχουν ήδη μια νίκη και αν κερδίσουν και το Σάββατο θα ξεκινήσουν με ένα 2-0 και θα απέχουν μια μόλις νίκη από την σωτηρία! Αυτό που θα επιδιώξει λοιπόν η Καβάλα θα είναι να… ισοφαρίσει σε 1-1 τις νίκες και μετά να διεκδικήσει το πλεονέκτημα της έδρας (κερδίζοντας με 4 πόντους διαφορά)!

Ο Κόσμος στο πλευρό της ομάδας

Όπως είχε τονιστεί τις προηγούμενες ημέρες η προετοιμασία της Καβάλας δεν κύλησε ομαλά. Ο Μανάκας τέθηκε εκτός μάχης για όλο το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ ο Ετινόζα έχασε προπονήσεις λόγω υψηλού πυρετού! Επέστρεψε μεν στο γήπεδο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πόσο θα τον επηρεάσει αυτή η ταλαιπωρία της υγείας του! Το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη πάντως είναι υποχρεωμένο να νικήσει και αυτές τις δυσκολίες, έχοντας στο πλευρό του και τον κόσμο της Καβάλας! Η προσπάθεια για να κατεβούν οι φίλαθλοι το Σάββατο στο γήπεδο είναι μεγάλη, προκειμένου να δημιουργηθεί μια θερμή ατμόσφαιρα που είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τα νεαρά παιδιά της ομάδας. Στην προσπάθεια αυτή η διοίκηση της ΚΑΕ όρισε γενική είσοδο 5 ευρώ για τους φιλάθλους, ενώ όπως συμβαίνει και με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια η είσοδος στους μαθητές των σχολείων θα είναι δωρεάν!

«Παιχνίδι ζωής και θανάτου»

Ο προπονητής της ομάδας μιλώντας για τον αγώνα είπε ότι «πρόκειται για ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Θέλουμε τη νίκη για να ισοφαρίσουμε τις επιτυχίες μας με τους Μαχητές και απ’ εκεί και πέρα να κερδίσουμε αν μπορέσουμε και το πλεονέκτημα της έδρας! Ο κόσμος θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό μας για να μας δώσει δύναμη και παλμό στην προσπάθεια μας». Οι Μαχητές παραταχθούν στην Καλαμίτσα με δύο γνωστά πρόσωπα όπως ο Πέτρος Βελισσαρίου και ο Δημήτρης Καλαμπάκας.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 29ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

– Αίολος Αστακού – ΑΕ Λάρισας (15.00)
– Καβάλα – Μαχητές Δόξα Πεύκων
Σταματόπουλος-Παγώνης-Ζαχαρής (Παραλικίδης)
– Φάρος Κερατσινίου – Ηρακλής
– Αμύντας-Ηράκλειο
– Χολαργός-Παγκράτι
– Αρκαδικός – Ψυχικό
– ΓΣ Λαρισαίων – Πανιώνιος
– Δούκας – Εθνικός