Καβάλα BC: Έτοιμη για την πρώτη μεγάλη «μάχη»

Στις 5.00 (10/5) στο γήπεδο των Πεύκων της Θεσσαλονίκης κόντρα στους Μαχητές για τα πλέι άουτ της Α2

Έτοιμη για την πρώτη μεγάλη «μάχη» της χρονιάς είναι η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας BC που το απόγευμα της Τετάρτης θα αγωνιστεί στο γήπεδο των Πεύκων στην Θεσσαλονίκη κόντρα στους Μαχητές, στον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ για την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία. Το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη αφού έχασε στις λεπτομέρειες το πλεονέκτημα της έδρας είναι πλέον υποχρεωμένο να «σπάσει» την έδρα του μεγάλου αντιπάλου και αυτό θα προσπαθήσει σήμερα το απόγευμα στις 5.00! Παρά την κούραση από το μεγάλο ταξίδι του Σαββατοκύριακου η ομάδα προετοιμάστηκε όσο το δυνατόν καλύτερα, με την τεχνική ηγεσία να δίνει ιδιαίτερη βάση στην ψυχολογία και το ηθικό των παικτών! Ο στόχος της Ένωσης θα είναι να τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο για να πάρει αυτό που έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει, απέναντι σ’ ένα ομολογουμένως καλοδουλεμένο σύνολο, το οποίο όμως είναι γνωστό στην Καβάλα! Ο δρόμος για την παραμονή στην Α2 περνάει απαραίτητα απ’ την κατάκτηση ενός ροζ φύλλου αγώνα στην Θεσσαλονίκη και αυτό θα επιδιώξει σήμερα! Η προετοιμασία πάντως είχε (ως συνήθως) και τα προβλήματα της, μιας και ο Σωκράτης Γκέλιος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο γόνατο, ωστόσο δεν αναμένεται να τεθεί εκτός…

Β. Παππάς: «Θα υπερασπίσουμε

τον ιδρώτα των παικτών μας»

Μιλώντας για τον αγώνα, αλλά και τους «εξωγενείς παράγοντες» για τους οποίους έγινε λόγος στην τελευταία ανακοίνωση της Καβάλας BC ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Βαγγέλης Παππάς τόνισε ότι «έχουμε μπει σ’ αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε, κάτι που σημαίνει ότι δεν πετύχαμε το 100% του στόχου μας. Είχαμε ένα νεανικό σχήμα που είχε πολλές δυνατότητες που όμως «προδόθηκε» άλλοτε από την απειρία του και άλλοτε από εξωγενείς παράγοντες. Στον αγώνα με τον Εθνικό για παράδειγμα όταν στο ημίχρονο εμείς ήμασταν μόλις δύο πόντους πίσω, στα Πεύκα «χάλασαν» τα φώτα και διακόπηκε το παιχνίδι! Όλα αυτά λοιπόν δεν μπορεί παρά να μας ανησυχούν αλλά και να μας πεισμώνουν. Αυτό το πείσμα θέλουν να το εκμεταλλευτούμε! Απ’ την άλλη πλευρά όμως αν έχουμε διαιτησίες τύπου… Δούκα, η διοίκηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον ιδρώτα των παικτών και δεν θα μείνει αμέτοχη. Εμείς πάντως πρώτα και κύρια θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα αγωνιστικά, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ας κερδίσει ο καλύτερος»

«Συμφωνούμε για την μετάδοση του αγώνα, αρκεί να μην πέσει και πάλι το… ρεύμα»

Τέλος ο κ. Παππάς απάντησε σκωπτικά και στην πρόταση που έκανε μέσα από την δική της ανακοίνωση η ομάδα των Μαχητών (η οποία ανέφερε ότι θα δώσει την άδεια της το παιχνίδι στα Πεύκα να μεταδοθεί διαδικτυακά, αν και η Καβάλα δεσμευτεί ότι θα κάνει το ίδιο για τον αγώνα του Σαββάτου), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς συναινούμε να δείξει τον αγώνα και η τηλεόραση! Θέλουμε λοιπόν να μεταδοθεί η αναμέτρηση από το διαδίκτυο με την προϋπόθεση ότι δεν θα παθαίνει βλάβες το… ηλεκτρικό όπως στον προηγούμενο αγώνα»!