Μαχητές – Καβάλα BC 78-76: «Σφαγή» στα Πεύκα!

Οι διαιτητές δεν μέτρησαν, ξεκάθαρα, εμπρόθεσμο σουτ του Κελαιδή με το οποίο θα οδηγούσε τον αγώνα στην παράταση...

Δυστυχώς για την Καβάλα BC οι φόβοι ότι οι «εξωγενείς παράγοντες», για τους οποίους έκανε λόγο στην τελευταία της ανακοίνωση πριν την έναρξη των πλέι άουτ με τους Μαχητές, θα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος στην πρώτη «μάχη» για την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία επιβεβαιώθηκαν! Η ομάδα γνώρισε την ήττα με 78-76, επειδή όπως αποδείχτηκε περίτρανα «έπρεπε να χάσει…»!

Η μπάλα χτύπησε στο στεφάνι όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης!!!

Οι διαθέσεις των διαιτητών και ειδικά του πρώτου κ. Παφίλη ξεσκεπάστηκαν με τον χειρότερο τρόπο στην τελευταία και πιο καθοριστική φάση του αγώνα. Συγκεκριμένα 6,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Γερομιχαλός των Μαχητών με μια εύστοχη βολή έκανε το 78-76 και στην τελευταία επίθεση ο Ετινόζα επιχείρησε σουτ, όπου του έγινε ξεκάθαρο φάουλ από τους αμυντικούς το οποίο όμως δεν δόθηκε! Η μπάλα όμως αφού αναπήδησε έφτασε στα χέρια του Κελαϊδή ο οποίος έκανε αμέσως σουτ (2ποντο) που ήταν εύστοχο! Οι διαιτητές όμως, προς γενική κατάπληξη, δεν το μέτρησαν αφού το θεώρησαν εκπρόθεσμο!!! Κι αν η φάση ήταν οριακή, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το λάθος ήταν ανθρώπινο! Όμως στο βίντεο του αγώνα φαίνεται πεντακάθαρα ότι η κόρνα της λήξης σφύριξε την στιγμή που η μπάλα χτυπούσε στο στεφάνι!!! Όπως είναι γνωστό, ένα καλάθι θεωρείται εμπρόθεσμο απ’ την στιγμή που φεύγει από το χέρι του παίκτη, κάτι που σημαίνει ότι η φάση ήταν ξεκάθαρη, αλλά οι διαιτητές… όχι!

Δεν άφησαν την Καβάλα να κάνει ένσταση!

Και για να ολοκληρωθεί η «σφαγή» φρόντισαν μετά το τέλος του αγώνα να κλείσουν αμέσως το φύλλο αγώνα και να μην δώσουν το δικαίωμα στους παράγοντες της Καβάλας να υποβάλλουν ένσταση, με το (αστείο) δικαιολογητικό ότι δεν μπορούσαν να πάρουν πίσω το απόκομμα που είχαν δώσει στους γηπεδούχους!!! Απ’ την στιγμή λοιπόν που η ένσταση δεν καταγράφηκε στο ΦΑ, κι ενώ απ’ την αρχή οι διαιτητές ήξεραν ότι στην Καβάλα αμφισβητούσαν την φάση, η υπόθεση είναι τελειωμένη και οι όποιες διαμαρτυρίες γίνουν θα έχουν απλά και μόνο τυπικό χαρακτήρα!

Η αδικία – αδικία αλλά

και οι 12/27 βολές «πονάνε»…

Η Καβάλα BC αδικήθηκε κατάφορα στη Θεσσαλονίκη, μιας και δεν της δόθηκε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη στην παράταση, κι ενώ το μομέντουμ του αγώνα ήταν υπέρ της, μιας και στα τελευταία λεπτά μ’ ένα εντυπωσιακό 12-1 μπήκε και πάλι στο παιχνίδι! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους όμως η ομάδα, ακόμα και με την εχθρική διαιτησία απέναντι της, αν ήταν στοιχειωδώς καλή στις ελεύθερες βολές θα μπορούσε να «καθαρίσει» τη νίκη και να μην βρίσκεται τώρα με την πλάτη στο τοίχο! Το ποσοστό των 12 βολών στις 27 προσπάθειες είναι άκρως απογοητευτικό και δείχνει το μέγεθος του άγχους των παικτών του Νίκου Πενταζίδη, που ήταν πίσω στο σκορ με διαφορά από 4 έως 10 πόντους στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο Ετινόζα με 23 πόντους και 5 τρίποντα και ο Μάζουρτσακ με 16 και 2 τρίποντα οδήγησαν την Καβάλα στην επίθεση, η οποία πάντως είχε αρκετά προβλήματα στην άμυνα όπου ο Δίπλαρος σε πρώτο βαθμό και ο Γερομιχαλός σε δεύτερο έκανε μεγάλη ζημιά… Τώρα πλέον ο στόχος είναι να μπορέσει να επανέλθει και πάλι στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τετάρτη για να διεκδικήσει την σωτηρία της, κερδίζοντας το Σάββατο στο «Αλ. Δήμογλου»! Αν είναι στο χέρι, έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει, όμως απ’ ότι φάνηκε και χθες δεν είναι…

Δεκαλεπτα – Πόντοι

Διαιτητές: Παφίλης – Κατραχούρας – Ευφραιμίδης
Δεκάλεπτα: 26-20, 43-40, 63-54, 78-76.

Μαχητές (Χατζηκυριακίδης): Χατζηκυριακίδης 6 (2), Βαρδής, Βελισσαρίου, Γερομιχαλός 17 (3), Μπάδης, Καλαμπάκας 3, Ναούμης 11 (2), Στόλης 4, Δίπλαρος 20 (6), Γκούθας, Τάταρης 7, Τζαουάρα 10.

Καβάλα (Πενταζίδης): Ερεβμπενάζιε 23 (5), Κελαϊδής 4 (1), Μάζουρτσακ 16 (2), Σαββίδης, Κυριακού, Κουμλέλης 13 (2), Γκέλιος 3 (1), Μούκας 3 (1), Τσαλαπάτας, Ντιαλό 5, Γανοτόπουλος, Σκλήβας 9.

Τα αποτελέσματα (Πλέι Άουτ)

Αρκαδικός-Ηράκλειο 72-65 (2-1)
Μαχητές Πεύκων-Καβάλα 78-76 (2-1)

Οι αγώνες του Σαββάτου

Ηράκλειο-Αρκαδικός
Καβάλα-Μαχητές