ΑΟΚ – Νέστος 3-0: Με πρωταγωνιστή τον Λίτσκα

Ο σέντερ φορ του ΑΟΚ σημείωσε τα δύο γκολ και «σέρβιρε» το τρίτο στην άνετη και δίκαιη νίκη της ομάδας του στο τοπικό ντέρμπι με το Νέστο

Δείχνοντας ένα από τα καλύτερα εντός έδρας παιχνίδια της χρονιάς, ο ΑΟΚ επικράτησε στο «Ανθή Καραγιάννη» με 3-0 του Νέστου στο τοπικό ντέρμπι της Καβάλας, στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής! Το τελικό αποτέλεσμα περιγράφει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να είναι σαφώς ανώτεροι από τους φιλοξενούμενους που παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου! Το παιχνίδι, λόγω και του γεγονότος ότι δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ήταν ανοιχτό και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Ο Αγώνας

Το συγκρότημα όμως του Άγγελου Διγκόζη είχε πολύ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως είχε έναν εξαιρετικό σέντερ φορ, τον Γιώργο Λίτσκα, που εκτός του ότι σημείωσε δύο τέρματα ήταν συνεχώς πηγή κινδύνων για τους φιλοξενούμενους. Στο 1ο ημίχρονο η Καβάλα απείλησε με τον κρεμαστό σουτ στο 5ο λεπτό, κι ένα δυνατό σουτ του Κυζιρίδη στο 33’ που έδιωξε ο τερματοφύλακας, ενώ ο Νέστος είχε ένα καλό σουτ με τον Κούτεφ στο 16’ και δύο του Βαλαβανόπουλου στο 18ο και το 29ο.  Το 1-0 έγινε στο 41’ όταν μετά από σέντρα του Λίτσκα ο Μελισσόπουλος έκανε τακουνάκι που απέκρουσε ασθενώς ο Κυφωνίδης και στην επαναφορά ο Κυζιρίδης με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Στην επανάληψη ο ΑΟΚ έκανε γρήγορα το 2-0, όταν στο 54’ ο Λίτσκας με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ζυγκερίδη, βρήκε στόχο, και στο 67’ και πάλι ο Λίτσκας με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 3-0. Στο 90’ ο Νέστος έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει, όταν μετά από σουτ του Κωνσταντίνου και απόκρουση του Αθανασίου, ο Τόρες σε κενή εστία έστειλε την μπάλα δοκάρι και άουτ.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Αθανασίου, Κυριακίδης, Τέλλος, Μπαντάνης, Καλλιβωκάς, Σταματόπουλος, Μελισσόπουλος, Κεφαλάς (71’ Θωμαϊδης), Κυζιρίδης, Λίτσκας, Παναγιωτόπουλος (36’ Ζυγκερίδης, 84’ Κεσαπίδης).

Νέστος: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Μπουλγούρας (58’Κωνσταντίνου), Παυλακάκης, Μαρκάκης, Τσάκωνας, Μαϊδανός, Λάσπατζης (75’ Μιχαηλίδης), Βαλαβανόπουλος (68’ Φαμπιόλ), Τόρες, Κούτεφ.

Μεγάλη ένταση στη συνέντευξη τύπου

Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, όταν ο φανερά εκνευρισμένος προπονητής (από αυτά που άκουσε κατά την διάρκεια του αγώνα από μερίδα οπαδών του ΑΟΚ) του Νέστου Δ. Μαγκαφίνης απαίτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα τύπου ο Τ. Πατσίδης. Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε, τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνέντευξη δόθηκε κανονικά!

Άγγελος Διγκόζης: «Η ομάδα ήδη από την 4η αγωνιστική ήταν εκτός στόχων μιας και βρέθηκε 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Τον Ιανουάριο ρίξαμε το μπάτζετ και αποκτήσαμε παίκτες που ήταν διψασμένοι για διακρίσεις. Εκτός από 4-5 οι υπόλοιποι είναι ποδοσφαιρικά «μωρά»! Από τότε οι ποδοσφαιριστές δίνουν και την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Για το σημερινό παιχνίδι, στο 1ο μέρος ο Νέστος δικαιούνταν ένα γκολ, όμως κι εμείς ήμασταν πολύ καλοί και κερδίσαμε δίκαια! Κάναμε 6-7 καλές ευκαιρίες και πετύχαμε 3 γκολ. Συγχαρητήρια στο Νέστο για την πολύ καλή δουλειά που έκανε. Όσο για τον ΑΟΚ ελπίζω να βρεθεί μια λύση γιατί δεν αξίζει να βρίσκεται στη Γ’ Εθνική».

Δημήτρης Μαγκαφίνης: «Συγχαρητήρια στην Καβάλα για την δίκαιη νίκη της. Κάποιοι παίκτες μας έκαναν… δημόσιες σχέσεις σήμερα. Όσο για εμένα κάποιοι στην κερκίδα με έβριζαν χωρίς να ξέρω την αιτία. Κάποιοι εντέχνως με έβαλαν απέναντι στον κόσμο της Καβάλας. Κάτι τέτοια πράγματα όμως, πιστεύω ότι μικραίνουν την ομάδα της Καβάλας. Τον ΑΟΚ τον υπηρέτησε ο αδελφός μου 5 χρόνια και εγώ είμαι προπονητής 17. Είναι απαράδεκτο να βρίζουν κάποιοι την οικογένεια και τον τόπο καταγωγής μου. Σε ότι αφορά τον αγώνα, όπως είπα κάποιοι ήρθαν για δημόσιες σχέσεις σήμερα και έδειξαν ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία. Θα μιλήσω αύριο μαζί τους. Η χρονιά πάντως ήταν καλή για το Νέστο, που έχει κλειδώσει την 4η θέση, έχοντας πολλές ατυχίες και 4 σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα παικτών μας. Ακόμα κι έτσι όμως τερμάτισε για 2η συνεχόμενη χρονιά πάνω από την Καβάλα, κι αυτό θα πρέπει να το «πουλήσει» το καλοκαίρι»!

Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος:

Η Δόξα πλησίασε και περιμένει…

Πλησίασε στην κορυφή του 1ου ομίλου η Δόξα Δράμας με τη νίκη της με 2-0 στη Νάουσα, εκμεταλλευόμενη το ρεπό της Καλαμαριάς και πλέον περιμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις… δικαστικές περιπέτειες της ομάδας της Θεσσαλονίκης για να μάθει αν θα πάρει αυτή την 1η θέση και την άνοδο στην Β’ Εθνική. Στα άλλα παιχνίδια ο Λαγκαδάς έχασε 2-0 στην Καρδία, ενώ ο Ορφέας Ξάνθης αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 με την Δόξα Προσκυνητών. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

– ΑΟ Καρδίας –Λαγκαδάς 2-0
(51′ Κωνσταντινίδης, 61′ Χιντασέλι)
– Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Προσκυνητών 3-3
(8’΄Λαζαρίδης, 56′, 90′ Καραγκιόζης Γ. / 25′, 81′  Βάσκος, 29′ Τρίχας)
– Αλμωπός Αριδαίας – Εορδαϊκός 2-0
(66′ Ρογγότης, 86′ Παπαευθυμίου)
– Μακεδονικός Φούφα – Καμπανιακός 2-3
(18′ Ρακαβίνας πεν, 39′ Φουρτζίου, 55′ αυτογκόλ)
– ΑΕΠ Βατολάκκου – Απόλλων Παραλιμνίου 0-3 α.α.
– Καβάλα – Νέστος 3-0
(42′ Κυζιρίδης, 54′,67′ Λίτσκας)
– Νάουσα – Δόξα Δράμας 0-2
(71′ Mπουσινάκης, 83′ Μαρκόπουλος)
Ρεπό η Καλαμαριά

Η Βαθμολογία

  1. Καλαμαριά 67 (69-16)
  2. Δόξα Δράμας 66 (65-15)
  3. Λαγκαδάς 50 (38-27)
  4. Νέστος 45 (36-33)
  5. Ορφέας Ξάνθης 41 (28-22)
  6. Καβάλα 40 (42-26)
  7. Νάουσα 40 (28-28)
  8. Παραλίμνιο 40 (40-23)
  9. Καμπανιακός 38 (34-43)
  10. ΑΟ Καρδίας 37 (33-35)
  11. Αλμωπός Αριδαίας 30 (24-28)
  12. Μακεδονικός Φούφα 29 (27-33)
  13. Δόξα Προσκυνητών 25 (25-44)
  14. Εορδαϊκός 14 (20-63)
  15. ΑΕΠ Βατολάκκου (αποχώρησε)

Η Επόμενη Αγωνιστική

Λαγκαδάς – Ορφέας Ξάνθης
Καλαμαριάς – Αλμωπός Αριδαίας
Δόξα Προσκυνητών – Μακεδονικός Φούφα
Εορδαϊκός – ΑΕΠ Βατολάκκου α. α.
Καμπανιακός – Καβάλα
Παραλίμνιο – Νάουσα
Νέστος – Δόξα Δράμας
Ρεπό ο  ΑΟ Καρδίας