Νίκος Πενταζίδης: «Κάποιοι αποφάσισαν να μην συνεχίσουμε στην Α2»

Για το ρόλο των διαιτητών στον αγώνα με τους Μαχητές, αλλά και την απαγόρευση που του έγινε να κοουτσάρει όρθιος την ομάδα μίλησε ο Νίκος Πενταζίδης, στο αποχαιρετιστήριο γεύμα της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας

Αποχαιρετιστήριο γεύμα είχαν χθες το μεσημέρι τα μέλη της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, την επομένη ακριβώς ημέρα από την τραυματική εμπειρία του αγώνα με τους Μαχητές στο Πεύκα! Το παρόν έδωσαν όλα τα μέλη του ρόστερ, καθώς και η τεχνική ηγεσία αλλά και η διοίκηση του συλλόγου.

«Ορισμένα πράγματα δεν είναι στο χέρι μας»

Ο προπονητής της Ένωσης Νίκος Πενταζίδης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο παιχνίδι και στα παράπονα που έχει η ομάδα από την διαιτησία λέγοντας ότι «το παιχνίδι με τα Πεύκα ήταν ένα ματς που είχαμε τύχη για να το κερδίσουμε! Ειδικά στο 1ο ημίχρονο δείξαμε ότι οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να μας ακολουθήσουν στο ρυθμό που πηγαίναμε και στο μπάσκετ που παίζαμε. Είχαμε το timing αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας και αυτό φάνηκε καθαρά. Το μηνύματα για την αντιμετώπιση που θα είχαμε από την διαιτησία ήταν πολλά ήδη από το 1ο ημίχρονο, τα οποία όμως δεν φάνηκαν τότε λόγω του πολύ καλού μπάσκετ που παίζαμε, όπου κερδίζαμε 36-30 με τα Πεύκα να έχουν εκτελέσει 16 βολές και εμείς 3 και συνολικά μέχρι το τέλος του αγώνα να έχουν εκτελέσει 39. Είναι κάποια… ρεκόρ που για την ομάδα της Καβάλας σπάνε συνέχεια. Δυστυχώς ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές από την ίδια ομάδα… Εμείς δώσαμε τον αγώνα μας, παίξαμε τον τελευταίο καιρό πολύ καλό μπάσκετ σε σχέση με το υλικό που έχουμε, αλλά κάποιοι αποφάσισαν να μην συνεχίσει η ομάδα μας στην Α2 Εθνική».

«Αυτός που μου έκανε μάθημα…»

Σχολιάζοντας την καταγγελία που έκαναν οι Μαχητές και ο αντίπαλος προπονητής (Χατζηκυριακίδης) για το ότι ο προπονητής της Καβάλας δεν είχε δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο του συλλόγου, αφού στερείται του σχετικού διπλώματος, ο Ν. Πενταζίδης είπε ότι «το γεγονός αυτό με στεναχώρησε πολύ, ιδιαίτερα από ένα συνάδελφο που τον είχα στην σχολή προπονητών στην Θεσσαλονίκη για να μου κάνει μάθημα και στον κρίσιμο αυτό αγώνα που λέει ότι ‘’δεν μπορείς να καθίσεις στον πάγκο’’. Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα, επειδή καθίσαμε οι δυο μας δεν μου είχε δείξει κάποιο σημάδι ότι δεν θα με αφήσει να καθίσω στον πάγκο! Μιλήσαμε κανονικά είχαμε μια συζήτηση και πραγματικά έπεσε από τα σύννεφα από την συμπεριφορά του».

«Επηρεάστηκε η ομάδα»

Απαντώντας στην ερώτηση πόσο επηρέασε αυτή η κατάσταση την ομάδα δήλωσε ότι «είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση όταν οι παίκτες βλέπουν έναν προπονητή να κάθεται στον πάγκο, γιατί μπορεί να συνεννοηθεί μαζί τους. Ειδικά σ’ αυτά τα νεαρά παιδιά παίζει μεγάλο ρόλο να μπορεί ο κόουτς να τους μιλάει και να τους δίνει κατευθύνσεις. Δεν είναι έμπειρα παιδιά για να μπορέσουν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση! Ήταν σημαντικό που δεν με έβλεπαν να είμαι όρθιος. Το γεγονός αυτό πιστεύω ότι επηρέασε πολύ την ομάδα μας. Καταλαβαίνω την πίεση που είχαν οι Μαχητές για να κερδίσουν το παιχνίδι και να παραμείνουν στην Α2, αλλά όταν έχουμε παίξει 3 παιχνίδια και δεν έχουν δημιουργήσει θέμα δεν μπορούν να φοβούνται στο 4ο ματς και να δημιουργούν ένα τόσο σοβαρό θέμα».