Στέλιος Σχοινάκης: «Δείξαμε ότι η Καβάλα γεννάει πολιτισμό και αθλητισμό»

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και προπονητής του Αστέρα μιλάει για την εμπειρία της συμμετοχής των βετεράνων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στη Λάρισα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν στην Καβάλα οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές από την Λάρισα, όπου συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου κατέκτησαν την 2η θέση σε δυο κατηγορίες (+40 και +50)! Μιλώντας γι’ αυτή την εμπειρία στο KavalaPost ο προπονητής του Αστέρα Στέλιος Σχοινάκης στάθηκε πρώτα στην αξία της συμμετοχής λέγοντας ότι «τα αποτελέσματα για εμάς δεν έχουν τον πρώτο λόγο! Η συμμετοχή είναι αυτή που μας εξιτάρει και μας κάνει να παίρνουμε μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις. Κρατάμε φιλίες από το παρελθόν, είμαστε μια πολύ όμορφη παρέα και η χαρά της συμμετοχής δεν περιγράφεται, αντιμετωπίζοντας «ιερά τέρατα» του αθλήματος». Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε και στις επιτυχίες των ομάδων λέγοντας ότι «όταν φοράμε όμως παντελονάκια γινόμαστε παιδιά και θέλουμε να κερδίζουμε. Έτσι είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Καβάλα είναι στην 2η θέση στις δύο κατηγορίες +40 και +50 του πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει την ποιότητα των παιδιών που αγωνίστηκαν και την αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον. Μπορέσαμε να βγάλουμε προς τα έξω την Καβάλα ως ένα τόπο που γεννάει πολιτισμό και αθλητισμό».

«Θεσμός ο Βετερανισμός»

Η διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 20 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα ήταν αφιερωμένη στην μεγάλη ομάδα της Λάρισας που την χρονιά 1979-80 ανέβηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην Α’ Εθνική κατηγορία έχοντας στον πάγκο της τον Γιάννη Ιωαννίδη! Παίκτες σ’ αυτή την ομάδα ήταν ο Σταυρόπουλος (μέλος της Εθνικής και νυν Γεν. Αρχηγός του ΠΑΟΚ), ο Ζώης (στέλεχος της FIBA), ο Θωμαίδης κ.α. Κάθε χρόνια η γιορτή που διοργανώνεται, σε διαφορετική πόλη της Ελλάδος μεγαλώνει και αυτό σύμφωνα με τον Στ. Σχοινάκη οφείλεται στο γεγονός ότι «ο βετερανισμός είναι πλέον ένας θεσμός για τον Ελληνικό αθλητισμό. Μας δείχνει ότι το μπάσκετ αλλά και γενικότερα ο αθλητισμός είναι ζωή και πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο»

Και με 3η ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα

Η Καβάλα λοιπόν έκανε αισθητή την παρουσία της στο πρωτάθλημα και είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί και στην επόμενη διοργάνωση, όπου και να γίνει αυτή! Μάλιστα είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να εκπροσωπηθεί και με 3η ομάδα, αυτή την +35 ετών που θα προκύψει από τους βετεράνους αθλητές που τώρα ενεργοποιούνται στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ. «Θα συμμετέχουμε σίγουρα και στο επόμενο πρωτάθλημα, όπου και να γίνει αυτό, αφού η παρέα μας συνεχίζει τις δραστηριότητες και είναι ενεργή σε πολλά επίπεδα» σχολίασε σχετικά ο κ. Σχοινάκης.