Στίβος-Πανελλήνιο Παμπαίδων: «Χρυσό» στην Καβάλα!

Απόλυτα επιτυχημένοι ήταν και φέτος οι Πανελλήνιο Αγώνες Στίβου Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α' (Βόρειος Όμιλος) που φιλοξενήθηκαν το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου στο «Ανθή Καραγιάννη» στην Καβάλα

Ξεπέρασε ακόμα και τις υψηλότερες προσδοκίες η επιτυχία σε αγωνιστικό και διοργανωτικό επίπεδο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων – παγκορασίδων Α’ (Βόρειος Όμιλος), που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στην Καβάλα! Πλούσιο θέαμα, υψηλές επιδόσεις, έντονος συναγωνισμός σ’ ένα σύγχρονο αγωνιστικό περιβάλλον ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των αγώνων που παρακολούθησε πολύς κόσμος που γέμισε (σε κάποιες στιγμές της ημέρας) τις κερκίδες του σταδίου!

Παρά τα κάποια προβλήματα με την βροχόπτωση που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής, όλα κύλησαν ομαλά και όλοι οι συμμετέχοντες αλλά και οι διοργανωτές έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τους αγώνες! Υπολογίζεται ότι σ’ αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Καβάλα, συμμετείχαν περίπου 1100 αθλητές (από 80 σωματεία) και οι επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη για την διοργάνωση ξεπέρασαν τους 3.500! Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν ρεκόρ και είναι αυξημένοι κατά σχεδόν 20% σε σχέση με πέρσι, όπου και τότε είχε σημειωθεί αριθμός ρεκόρ σε συμμετοχές και επισκεψιμότητα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα δωμάτια των ξενοδοχείων όχι μόνο της πόλης της Καβάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής είχαν πληρότητες 100%, ενώ κάποιες αποστολές αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέχρι την Δράμα ή και την Κεραμωτή! Επίσης κατά τις ώρες αιχμής (απογευματινές) ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και να βρεθεί μια θέση παρκινγκ στον περίβολο του «Ανθή Καραγιάννη», για όσους ήθελαν να βρεθούν εκεί με το αυτοκίνητο τους!

Η επίσημη έναρξη των αγώνων έγινε το απόγευμα του Σαββάτου από την Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία του αντιδημάρχου αθλητισμού Γιώργου Φιλόσογλου αλλά και μελών του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, που δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης! Η Καβάλα πλέον έχει κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του ΣΕΓΑΣ και μπορεί να διοργανώσει ακόμα μεγαλύτερους αγώνες! Φέτος φιλοξένησε, γιατί το ήθελε η ίδια (λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας) το Παμπαίδων  – Παγκορασίδων και του χρόνου ίσως να διεκδικήσει το εφήβων – νεανίδων που γίνεται σ’ έναν όμιλο!

Στους μεγάλους αυτούς αγώνες συμμετείχαν και περίπου 40 αθλητές από τους συλλόγους της Καβάλας, ορισμένοι από τους οποίους είχαν εξαιρετικές επιδόσεις. Για παράδειγμα την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο κέρδισαν οι Αθανάσιος Ιωαννίδης του ΟΚΑΦ Καβάλας στη σφαιροβολία παμπαίδων με επίδοση 15.39 καθώς και η Κατερίνα Καλτσά του ΑΟ Χρυσούπολης στο μήκος παγκορασίδων, με επίδοση 5.56. Επίσης ο Μάνος Παντελής του ΟΚΑ Καβάλας ήταν 4ος στα 100μ με εμπόδια με χρόνο 14″68 και ο Παναγιώτης Ελευθεριάδης κατετάγη 5ος στα 300 μ. με 39″ 06 που αποτελεί και νέο του ατομικό ρεκόρ.

Σε ότι αφορά τους αθλητές που ξεχώρισαν από τους αγώνες, υπήρχαν πολλά παιδιά που έδειξαν ότι έχουν ταλέντο και δυνατότητες να προχωρήσουν, ωστόσο ένα απ’ αυτά κέρδισε στην κυριολεξία τις εντυπώσεις. Πρόκειται για την 14χρονη πρωταθλήτρια Αναστασία Ντραγκομίροβα από τον Κένταυρο Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής η οποία αγωνίστηκε στο πένταθλο (σ’ αυτή την κατηγορία τα κορίτσια διαγωνίζονται σε 5 αθλήματα και όχι σε 7) και σημείωσε εκπληκτικές επιδόσεις. Για παράδειγμα πήδηξε 6 μέτρα στο άλμα σε μήκος, επίδοση που θεωρείται πολύ καλή ακόμα και στο επίπεδο των γυναικών, πόσο μάλλον για ένα 14χρονο κορίτσι!

Είναι σίγουρο ότι αν συνεχίσει μ’ αυτό το ρυθμό, θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά απ’ αυτήν! Το δυστύχημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι αν και η επίδοση που σημείωσε ήταν η καλύτερη διαχρονικά στις παγκορασίδες, ωστόσο δεν αναγνωρίζεται επίσημα μιας και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε εκπληκτικές επιδόσεις και στα άλλα αγωνίσματα που συμμετείχε.