Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Θετικό το πρώτο δείγμα γραφής

Ικανοποίηση επικρατεί στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας μετά το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας, λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τα Πεύκα στην Θεσσαλονίκη

Επιτυχημένο και άκρως ενθαρρυντικό για την πορεία της προετοιμασίας και πολύ περισσότερο για την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, ήταν το πρώτο δείγμα γραφής που έδωσε η νέα ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας το απόγευμα του Σαββάτου στην Ελευθερούπολη. Στο φιλικό κόντρα στον τοπικό ΓΣΕ το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη έδειξε αυτό που είχε αποκομίσει ως αίσθηση ο νέος κόουτς της ομάδας ότι η ομάδα δείχνει να βαδίζει στο σωστό δρόμο, έχοντας στις τάξεις της αθλητές που είναι σε θέση να την οδηγήσουν στον στόχο της επανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία, με ικανότητα και εμπειρία. Το τελικό 63-97 και η διαφορά των 34 πόντων, δεν λέει απολύτως τίποτα για την Ένωση, όσο η εικόνα που παρουσίασε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα παρά το γεγονός ότι στην ουσία βρίσκεται στην αρχή της προετοιμασίας της, έχοντας συμπληρώσει μόλις 2 εβδομάδες δυνατών, διπλών, καθημερινών προπονήσεων, έδειξε δείγματα του… χαρακτήρα της, με παίκτες που μπορούν άνετα να παίξουν σε γρήγορο ρυθμό και να απειλήσουν αποτελεσματικά το αντίπαλο καλάθι τόσο μέσα από την ρακέτα όσο και από την περιφέρεια. Σημαντικό είναι επίσης ότι υπάρχει πλουραλισμός στην επίθεση με 4 παίκτες να έχουν διψήφιο νούμερο, Κουμλέλης 20 π., Μιχάλογλου 19 Καπινιάρης με 15 και Παππάς 11. Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν 20-26, 33-48, 52-71 63-97 και αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες, εκτός από τον Παντόπουλο που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Το 5αρι…

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ένα «βαρύ» 5αρι για δυναμώσει ακόμα περισσότερο στον αμυντικό τομέα, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά στην διοίκηση και την τεχνική ηγεσία και προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή! Η μεταγραφή αυτή θα είναι η τελευταία που θα κάνει η Ένωση που έχει κλείσει το υπόλοιπο ρόστερ της με παίκτες που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε άλλες ομάδες του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι

Πλέον η ομάδα έχει μπροστά της το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς που είναι κόντρα στην ομάδα με την οποία ολοκλήρωσε πέρσι το πρωτάθλημα, τους Μαχητές Πεύκων. Για το κύπελλο Ελλάδος θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλο από τον οποίο υποβιβάστηκε πέρσι, αλλά κι αυτός επέλεξε να κάνει μια καινούργια αρχή από την Β’ Εθνική!!! Σε περίπτωση νίκης, το ερχόμενο Σάββατο θα δώσει το πρώτο εντός έδρας επίσημο παιχνίδι υποδεχόμενος τον Αρκαδικό.

Ο ΓΣΕ

Όσον αφορά τον ΓΣΕ, παρά την μεγάλη σε έκταση ήττα, έδειξε ότι διαθέτει έμπειρους παίκτες και αν μη τι άλλο αν μπορέσει να βρει τον ρυθμό του και ξεπεραστούν κάποια προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει, θα δημιουργήσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.