Δήμητρα Τσανάκα: «Το Kavala Night City Run ξεσήκωσε τους Καβαλιώτες»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι διοργανωτές της μεγάλης γιορτής που θα φιλοξενήσει η Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου

Με χαρά και ενθουσιασμό παρουσίασε το 4ο Kavala Night City Run στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος Καβάλας! Η Δήμητρα Τσανάκα μίλησε με τα πια θερμά λόγια για τον νυχτερινό αγώνα δρόμου που διοργανώνει η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης, πλαισιωμένη από την πρόεδρο της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου και τον πρόεδρο της ΛΦΚ Γιάννη Προμούσα.

«Καταπληκτική ιδέα που ασπαστήκαμε αμέσως»

Την διοργάνωση που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη και στην κυριολεξία διογκώνεται με αποτέλεσμα στην 4η χρονιά της παρουσίας της στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής να ετοιμάζεται να υποδεχτεί περισσότερους από 1000 δρομείς, την θεώρησε απ’ την αρχή ως μια πολύ καλή ιδέα η Δ. Τσανάκα λέγοντας ότι «όταν μας την παρουσίασαν τα παιδιά της ΛΦΚ βρήκαμε την ιδέα ως καταπληκτική και την ασπαστήκαμε αμέσως! Πρόκειται για έναν αγώνα που συνεχώς μεγαλώνει και το οφέλη που δίνει στην πόλη είναι πάρα πολλά. Ένα απ’ αυτά είναι και το γεγονός ότι έχει… ξεσηκώσει τους Καβαλιώτες που γυμνάζονται εντατικά προκειμένου να συμμετέχουν»!

Γ. Φιλόσογλου: «Κάθε χρόνο και ρεκόρ…»

Απ’ την μεριά του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού στην τοποθέτηση του επισήμανε ότι «στον αγώνα θα υπάρχουν συμμετοχές απ’ όλη την χώρα αλλά και από το εξωτερικό και κάθε χρόνο σημειώνεται ρεκόρ συμμετοχών. Πέρσι στην κεντρική πλατεία της πόλης πριν την έναρξη του αγώνα βρισκόταν 4 χιλ. άτομα! Πρόκειται για μια γιορτή της πόλης, που όπως είπε και η Δήμαρχος έχει ενεργοποιήσει και πολλούς Καβαλιώτες που γυμνάζονται για να συμμετέχουν και καλούμε τον κόσμο να κατεβεί στην πλατεία για να συμμετέχει κι αυτός στην γιορτή»! Όσον αφορά την πρόεδρο της Δημωφέλεια μιλώντας για την οικονομική συνδρομή του Δήμου δήλωσε ότι «ο Δήμος πληρώνει γιατί η διοργάνωση έχει αποδείξει την αξία της και αποτελεί την ευκαιρία για πολύ κόσμο να έρθει στην Καβάλα και να την γνωρίσει από κοντά»!

Οι στόχοι του αγώνα

Τέλος ο πρόεδρος της ΛΦΚ αφού θυμήθηκε ότι οι πρώτες κουβέντες για το Kavala Night City Run με τους παράγοντες του Δήμου ήταν πριν αναλάβει επίσημα καθήκοντα η κ. Τσανάκα για την οποία είπε ότι υποδέχτηκε πολύ θετικά την ιδέα. «Από τότε ο στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά στον αθλητισμό, να προβάλουμε την πόλη μας και να επιτελέσουμε κοινωνικό έργο» υποστήριξε ο κ. Προμούσας και τόνισε ότι ο λόγος που υπάρχει συμμετοχή 10 ευρώ είναι για να μην επιβαρύνει η διοργάνωση τον Δήμο, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την σημαντική υποστήριξη την Τροχαία Καβάλας και τους εθελοντές!