Γ’ Εθνική: Πρώτη νίκη για Νέστο, δεύτερο «Χ» για Αετό

Εύκολο τρίποντο για την ομάδα της Χρυσούπολης, ενώ ο Αετός Ορφανού δεν κατάφερε να ξεφύγει από την... ισοπαλία

Μία νίκη και μια ισοπαλία ήταν τα αποτελέσματα των προσπαθειών του Νέστου και του Αετού Ορφανού στην 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Στη Χρυσούπολη ο Νέστος πήρε την πρώτη του φετινή νίκη επικρατώντας με 2-0 του Μέγα Αλέξανδρου Καρπερής, ενώ στην Ελευθερούπολη ο Αετός Ορφανού παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ορφέα Ξάνθης.

Πρώτη νίκη, 2-0 την Καρπερή

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πανηγύρισε η ομάδα του Νέστου, κερδίζοντας σχετικά εύκολα το νεοφώτιστο συγκρότημα του Μέγα Αλέξανδρου Καρπερής με 2-0. Όλα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Γ. Ισπυρλίδη, με το πολύ καλό ξεκίνημα στον αγώνα, μιας και στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη που έκανε στα αντίπαλα καρέ στο γήπεδο της Χρυσούπολης άνοιξε το σκορ. Στο 2ο λεπτό λοιπόν ο Φραγκούλης με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Ο Νέστος ζήτησε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Κοβάτση στο 46’ και στο 48’ ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσάκωνα απ’ το κέντρο, που είδε εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. και κλείδωσε τη νίκη στο 67’ με σουτ του Κοβάτση που βρήκε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το τελικό 2-0. Ο Νέστος αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Αθανασίου, Παυλακάκης, Χούσινετς, Μπαντάνης, Ναουμίδης, Λαδάκης (87′ Μαϊδανός), Φραγκούλης, Τσάκωνας, Κρολ (61′ Μιχαηλίδης), Παπαδόπουλος, Κοβάτσης (78′ Ιβάν).

Έμεινε (πάλι) στο «Χ»

Όπως συνέβη και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Αετός Ορφανού έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά στο τέλος έμεινε με τον βαθμό της ισοπαλίας! Υποδέχτηκε στο γήπεδο της Ελευθερούπολης τον Ορφέα Ξάνθης στον οποίο παραχώρησε ισοπαλία 1-1, αν και θα μπορούσε αν ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια να πάρει τους 3 βαθμούς. Στο 2ο ημίχρονο είχε τις ευκαιρίες να το κάνει αλλά δεν τα κατάφερε, ειδικά στην περίπτωση του 80ου λεπτό όταν ο Κωνσταντινίδης σημάδεψε το δοκάρι! Πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 76ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Αποστολίδη που κέρδισε ο Ευκαρπίδης από τον Μαλαδένη, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 83’ με τον Χιντ Ημέρ με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από κόρνερ του Τοραμανίδη και κεφαλιά του Κατρανίτσα. Ο Αετός Ορφανού αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Τοπαλίδης, Ράνος, Καπατζής, Παυλίδης, Μαυρομμάτης, Στογιάνοβ, Ελέζυ, Σαββατιανός (54’ Ευκαρπίδης), Δούμπλατζης (54’ Τσαπέγια), Δουμάνης (70’ Κωνσταντινίδης), Αποστολίδης.

Γ’ Εθνική:

Μόνο στην κορυφή το Παραλίμνιο…

Μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου βρέθηκε ο Απόλλωνας Παραλιμνίου, μιας και είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου-ΑΕ Διδυμότειχου 1-1
Νέστος – ΜΑ Καρπερής 2-0
Απόλλων Παραλιμνίου-Καβάλα 2-0
Αετός Ορφανού-Ορφέας Ξάνθης 1-1
ΜΑ Ξηροποτάμου-Δόξα Προσκυνητών 1-2
Άρης Αβάτου – Ελπίδα Σκουτάρεως 1-1
Η Βαθμολογία

  1. Απόλλων Παραλιμνίου 6 (7-0)
  2. Ελπίδα Σκουτάρεως 4 (3-1)
  3. Ορφέας Ξάνθης 4 (3-2)
  4. ΑΕ Διδυμοτείχου 4 (2-1)
  5. Νέστος 3 (2-1)
  6. Καβάλα 3 (3-3)
  7. Δόξα Προσκυνητών 3 (3-3)
  8. Αετός Ορφανού 2 (3-3)
  9. ΜΑ Καρπερής 1 (2-4)
  10. Άρης Αβάτου 1 (2-4)
  11. ΜΑ Ξηροποτάμου 0 (1-4)
  12. Δόξα Ν. Σιδηρόχωριου 1 (1-6)