Γ’ Εθνική: «Διπλό» ο Νέστος, ήττα για τον Αετό

Σπουδαία νίκη σημείωσε η ομάδα της Χρυσούπολης στην Ξάνθη, την ώρα που ο Αετός Ορφανού γνώρισζε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα

Μια σπουδαία νίκη με 1-3 πέτυχε στην Ξάνθη κόντρα στον τοπικό Ορφέα η ομάδα του Νέστου, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο. Το συγκρότημα της Χρυσούπολης εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, έχοντας πολύ καλή οργάνωση στο παιχνίδι της αλλά και επιθετικούς προσανατολισμούς. Βρέθηκε νωρίς μπροστά στο σκορ, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν σχεδόν αμέσως, ωστόσο αυτό δεν άλλαξε τα πλάνα της ομάδα του Γ. Ισπυρλίδη που πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας το προβάδισμα με 1-2. Στην επανάληψη και παρά την πίεση των γηπεδούχων άντεξε στην άμυνα, «κλείδωσε» τη νίκη με ένα 3ο τέρμα και πήρε το σπουδαίο «διπλό» που είναι σίγουρο ότι θα της δώσει ώθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Νέστος προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με δυνατό του έμπειρου Αντ. Λαδάκη, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Καραγκιόζη. Το 1-2 έγινε από τον Πολωνό Κρολ στο 33’ και ενώ στο 25’ ο Μπαντάνης έχασε μεγάλη ευκαιρία. Στην επανάληψη, ο έτερος ξένος του Νέστου Κροάτης Χούσινετς με προβολή σε μια φάση διαρκείας θα διαμορφώσει το τελικό 1-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι 10 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, το παιχνίδι διακόπηκε για λίγο λόγω έντασης ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Ο Νέστος αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Αθανασίου, Παυλακάκης, Χούσινετς, Μπαντάνης, Ναουμίδης, Λαδάκης, Φραγκούλης, Τσάκωνας, Κρολ (90’ Μιχαηλίδης), Παπαδόπουλος (65’ Μαϊδανός), Κοβάτσης (92’ Φαμπιόλ).

Αετός Ορφανού: Η ήττα (2-0) ήρθε στο τέλος

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, γνώρισε ο Αετός Ορφανού στον Ξηροπόταμο της Δράμας! Έχασε από τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο με 2-0, σ’ ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε όχι μόνο να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας αλλά να πάρει ακόμα και την πρώτη της νίκη! Δεν εκμεταλλεύτηκε όμως τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και το πλήρωσε ακριβά δεχόμενος δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης! Στα μέσα του πρώτου ο Δουμάνης απέτυχε να σκοράρει, όμως και στα μέσα του δευτέρου ο Ελέζι και έτσι 5 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του 90λεπτου ο Αμαραντίδης έκανε το 1-0, ενώ στις καθυστερήσεις και ενώ ο Αετός ρίσκαρε για να μπορέσει να απαντήσει ο Βουτσινάς διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο Αετός Ορφανού αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Τοπαλίδης, Ράνος (90’ Κωνσταντινίδης), Κάμπατζης, Παυλίδης, Μαυρομάτης, Στογιάνοφ (82’ Ευκαρπίδης), Ελέζι, Φ. Τζαπέγια, Δούμπλατζης (60’ Γ. Τζαπέγια), Δουμάνης, Αποστολίδης.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 3ης αγωνιστικής, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Διδυμότειχο – ΜΑ Καρπερής 2-1
Καβάλα – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 4-0
Ορφέας Ξάνθης – Νέστος 1-3
Ελπίδα Σκουτάρεως – Παραλίμνιο 2-2
ΜΑ Ξηροποτάμου – Αετός Ορφανού 1-0
Δόξα Προσκυνητών – Άρης Αβάτου 0-0

Η Βαθμολογία

  1. Απόλλων Παραλιμνίου 7 (9-2)
  2. Διδυμότειχο 7 (4-2)
  3. Καβάλα 6 (7-3)
  4. Νέστος 6 (5-2)
  5. Ελπίδα Σκουτάρεως 5 (5-3)
  6. Δόξα Προσκυνητών 4 (3-3)
  7. Ορφέας Ξάνθης 4 (4-5)
  8. ΜΑ Ξηροποτάμου 4 (2-4)
  9. Αετός Ορφανού 2 (3-4)
  10. Άρης Αβάτου 2 (3-5)
  11. ΜΑ Καρπερής 1 (3-6)
  12. Δόξα Ν. Σιδηρόχωριου 1 (1-9)

Η Επόμενη Αγωνιστική

Καβάλα – Διδυμότειχο
ΜΑ Καρπερής – Ορφέας Ξάνθης
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Ελπίδα Σκουτάρεως
Νέστος – ΜΑ Ξηροποτάμου
Απόλλων Παραλιμνίου – Δόξα Προσκυνητών
Άρης Αβάτου – Αετός Ορφανο