Μπάσκετ: Οι όμιλοι του Εργασιακού πρωταθλήματος

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017 η κλήρωση για τους ομίλους της φετινής διοργάνωσης που συμπληρώνει 3 χρόνια ζωής

Με την παρουσία εκπροσώπων από τις περισσότερες από τις συνολικά 20 ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18/10) στην αίθουσα «Β. Βασιλικός» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Καβάλας η κλήρωση των δύο ομίλων του 3ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ που διοργανώνουν και φέτος ο δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Το πρωτάθλημα αν και ξεκινάει μόλις τον 3ο χρόνο της παρουσίας του στα αθλητικά πράγματα της περιοχής, έχει εδραιωθεί ως ένας θεσμός με τον οποίο ασχολούνται ενεργά (ως αθλητές, προπονητές και συνοδοί) περισσότεροι από 300 επαγγελματίες. Σ’ αυτή την μεγάλη αποδοχή του πρωταθλήματος στάθηκε στην τοποθέτηση της η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου η οποία τόνισε μεταξύ των άλλων απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους των ομάδων ότι «εσείς έχει κάνει αυτή την διοργάνωση με την προσπάθεια και το ενδιαφέρον που δείχνεται».

Στον δήμο Καβάλας αισθάνονται πολύ ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι επί της δικής τους θητείας ξεκίνησε ο θεσμός, ο οποίος εκτός των άλλων έχει από πέρσι και κοινωνικό χαρακτήρα. «Πέρσι στον αγώνα All Star Game, που θα γίνει και φέτος, είχαμε μαζέψει 10 χιλ. ευρώ για τους εργαζόμενους της ΒΦΛ. Ακόμα όμως δεν έχουμε αποφασίσει ποιους θα στηρίξουμε αυτήν τη φορά», τόνισε!

Ισοδύναμοι Όμιλοι

Προκειμένου οι δύο όμιλοι να είναι λίγο ή πολύ ίδιοι σε δυναμικότητα, η κλήρωση έγινε με ζευγάρια. Δηλαδή, οι ομάδες που αγωνίστηκαν πέρσι για την τελική τους κατάταξη (ο 1ος με τον 2ο, ο 3ος με τον 4ο κ.ο.κ.), έβγαιναν μαζί και η μια ομάδα πήγαινε στον έναν όμιλο και η άλλη στον άλλο! Έτσι προέκυψε η σύνθεση των δύο ομίλων, όπου η νέα είσοδος είναι αυτή τον Δημοτικών Υπαλλήλων (στη θέση της ομάδας του Café 180). Οι όμιλοι διαμορφώθηκαν ως εξής:

1ος Όμιλος

  1. Επαγγελ. Παληού
  2. Εκπαιδευτικοί
  3. Αστυνομικοί
  4. Λιμενικοί
  5. Επιμελητήριο
  6. Εργ. Καβάλα Oil
  7. Εργ. Μασούτη
  8. Μηχανικοί
  9. Τραπεζικοί
  10. Εργ. ΒΦΛ

2ος Όμιλος

  1. Στρατιωτικοί
  2. Φαρμακοποιοί
  3. Γιατροί
  4. Δημοτικοί Υπάλληλοι
  5. Ιδιωτικοί Υπάλληλοι
  6. Γυμναστές
  7. Δικηγόροι
  8. Πυροσβέστες
  9. Λευκοσιδηρουργία Καβ.
  10. Φοροτεχνικοί

Τζάμπολ στις 4 Νοεμβρίου

Οι αγώνες θα ξεκινήσει στο Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ο στόχος των διοργανωτών είναι να γίνονται κάθε εβδομάδα (δηλαδή Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) 5 αγώνες που θα αντιστοιχούν στους αγώνες μιας αγωνιστικής ενός ομίλου. Άρα κάθε εβδομάδα θα ξεκαθαρίζει αμέσως το τοπίο αναφορικά με την βαθμολογία. Οι αναμετρήσεις θα γίνονται στο κλειστό του Αμυγδαλεώνα κάθε Δευτέρα βράδυ και στα δύο κλειστά της Καβάλας.

Παράπονα για τις ώρες προπονήσεων

Έντονη συζήτηση έγινε στο τέλος της κλήρωσης αναφορικά με το θέμα των ωρών προπονήσεων των ομάδων, για το οποίο όπως είναι γνωστό υπήρχαν αρκετά παράπονα εδώ και αρκετό καιρό! Η διοργανωτική επιτροπή έκανε ότι ήταν δυνατόν για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ομάδες, μέσα σ’ ένα πολύ ασφυκτικό πλαίσιο, μιας και προτεραιότητα είχαν οι σύλλογοι!

Επειδή όμως τα παράπονα, όπως αποδείχτηκε, συνεχίστηκαν, αποφασίστηκε από τη νέα χρονιά να δίνεται στις ομάδες μια συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία θα πρέπει να καταθέτουν γραπτώς τα αιτήματα τους, που θα εξεταστούν από την Σχολική επιτροπή που είναι και η αρμόδια για την λειτουργία των κλειστών στα σχολεία της πόλης της Καβάλας.