Μπάμπης Ευσταθιάδης: «Κι εγώ αισθάνομαι δικαιωμένος…»!!!

Ανακοίνωση του Μπ. Ευσταθιάδη που αισθάνεται δικαιωμένος επειδή τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, εκδικάστηκαν από το δικαστήριο, το οποίο όμως τα... απέρριψε

Την δική του ερμηνεία της απόφασης του Πρωτοδικείου της Καβάλας να απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των εκλογών της ΕΠΣ Καβάλας στις 12 Αυγούστου, έδωσε με ανακοίνωση του ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης και επικεφαλής του συνδυασμού Πολιτιστική Αθλητική Ποδοσφαιρική Κίνηση, Μπάμπης Ευσταθιάδης! Ο ηττημένος συνδυασμός των εκλογών, όπως είναι γνωστό άσκησε ένδικα μέσα ισχυριζόμενος ότι υπήρξαν πλαστογραφίες και παράτυπες συμμετοχές διαφόρων στην εκλογική διαδικασία. Αρχικά ζήτησε προσωρινή διαταγή που απορρίφθηκε και μετά ήρθαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν την ίδια κατάληξη.

Τα περί… δικαίωσης

Πάντως ο κ. Ευσταθιάδης δηλώνει… δικαιωμένος από την εξέλιξη μιας και όπως τονίζει το δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να δικάσει την υπόθεση και ότι καλώς άσκησε την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων (η οποία υπενθυμίζεται για ακόμα μια φορά… απορρίφθηκε). Λόγω λοιπόν αυτής της… μίνι δικαίωσης από το δικαστήριο, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΚ ο οποίος απ’ την στιγμή της αποχώρησης του από την ηγεσία του τοπικού ποδοσφαίρου κάνει ακριβώς αυτό που κατηγορούσε την πρώην «αντιπολίτευση», δηλαδή βγάζει συνεχώς ανακοινώσεις τύπου, αναρωτιέται αν θα του ζητηθεί συγνώμη για την καταχρηστική, όπως την χαρακτηρίζει, συμπεριφορά απέναντι του από την ΕΠΣΚ. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι το δικαστήριο μπορεί έκρινε ότι είναι αρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, όμως υπάρχει και ο κανονισμός της ΕΠΟ (που λόγω του αυτοδιοίκητου είναι… πανίσχυρος στο χώρο του ποδοσφαίρου), που αναφέρει ότι οι διαφορές στο χώρο του αθλήματος λύνονται στα αρμόδια όργανα που υπάρχουν εντός αυτού! Γι’ αυτό άλλωστε υπήρξαν και υπάρχουν κυρώσεις σ’ αυτούς που δεν συμμορφώνονται!

Ποιός είναι αυτός ο «τυπικός λόγος»

Για όλα όμως μίλησε ο λαλίστατος πλέον κ. Ευσταθιάδης σ’ αυτή του την ανακοίνωση. Όμως γι’ αυτόν τον «τυπικό νομικό λόγο» για τον οποίο, σύμφωνα πάντα με την άποψη του, δεν εξέτασε τα ζητήματα ουσίας που τέθηκαν ενώπιον του, δεν είπε πολλά! Γιατί άραγε;

Η Ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην προέδρου της ΕΠΣΚ αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Παπαδόπουλος στο άκουσμα της απορριπτικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας βιάστηκε να πει πως αισθάνεται δικαιωμένος! Ασχέτως, βέβαια, αν δεν έγιναν δεκτά τα όσα ισχυρίστηκε η πλευρά της ΕΠΣΚ. Δυστυχώς, το δικαστήριο επικαλούμενο έναν τυπικό νομικό λόγο δεν εξέτασε τα ζητήματα ουσίας που τέθηκαν ενώπιον του. Δηλαδή, δεν αποφάνθηκε ούτε επί της πλαστογραφίας, ούτε επί της παράτυπης συμμετοχής διαφόρων στις εκλογές της ΕΠΣΚ. Αποφάνθηκε, όμως, για το ζήτημα της δικαιοδοσίας. Και γι’ αυτό, αισθάνομαι εγώ δικαιωμένος, διότι έκρινε πως ήταν αρμόδιο να δικάσει και πως καλώς ασκήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του, απορρίπτοντας τη σχετική ένσταση της πλευράς της ΕΠΣΚ. Με λίγα λόγια, η βασική τους ένσταση και η αιτιολογία που χρησιμοποίησαν επανειλημμένα για να ασκήσουν πιέσεις στα σωματεία των οποίων ήμουν μέλος ζητώντας τη διαγραφή μου από αυτά, ήταν παντελώς αβάσιμη. Άραγε, θα ζητήσουν συγγνώμη κι από εμένα  και από τα σωματεία αυτά για την καταχρηστική τους συμπεριφορά ή ζητάνε συγγνώμη μόνο από όσους βλάπτουν το τοπικό ποδόσφαιρο, αλλά γίνονται σύμμαχοί τους; Άραγε, θα ακυρώσουν όλες τις αποφάσεις που έχουν λάβει με βάση αυτήν την αβάσιμη αιτιολογία περί καταστρατήγησης εκ μέρους μου των Καταστατικών της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Σ.Κ. λόγω προσφυγής μου στα πολιτικά δικαστήρια με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων; Η ουσία ακόμα δεν κρίθηκε, όπως και πολλά άλλα. Η συνέχεια έπεται».