ΕΟΣ Καβάλας: Τελευταία ανάβαση του έτους στο Παγγαίο

Με την καθιερωμένη τελευταία νυχτερινή ανάβαση κάθε έτους στο Παγγαίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας για το 2017

Με ανάβαση σε κορυφές του Φαλακρού, στις 3 Δεκεμβρίου, και την καθιερωμένη τελευταία νυχτερινή κάθε έτους στο Παγγαίο, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας για το 2017.

Οι δυο τελευταίες αυτές αναβάσεις έγιναν με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες όμως δεν αποθάρρυναν τους επίδοξους ορειβάτες. Ιδιαίτερα έπληξε η κακοκαιρία την πενταμελή ομάδα, που το Σάββατο επιχείρησε την ανάβαση από το πολύωρο μονοπάτι της Εικοσιφοίνισσας, ενώ κάπως πιο τυχερή υπήρξε η δεύτερη ομάδα των 8 ατόμων που ανέβαινε από το συντομότερο μονοπάτι της Αυλής. Η ομίχλη δυσχέραινε επιπλέον την νυχτερινή πορεία των ομάδων, που έφτασαν τελικά πριν από τις 9 το βράδυ στο καταφύγιο του συλλόγου, το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις αποδεικνύεται ακόμα πιο ζεστό και φιλόξενο. Ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι πολλά νεαρά στην ηλικία μέλη ακολούθησαν τις πορείες του συλλόγου, και τα οποία, όχι μόνο δεν αποθαρρύνθηκαν από τις συνθήκες, αλλά φάνηκαν αποφασισμένα ν’ ακολουθήσουν τον ΕΟΣ Καβάλας και στις μελλοντικές του αναβάσεις.

Μετά και την ολοκλήρωση των φετινών αναβάσεων, την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, στις 9  βράδυ, φίλοι και μέλη θα βρεθούν στα γραφεία του συλλόγου, για ένα πάρτι αποχαιρετισμού του απερχόμενου έτους, και προετοιμασίας υποδοχής του νέου, που προσδοκάται το ίδιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό.