Καβάλα BC: Χαλαρά στο 2ο ημίχρονο

Άνετη νίκη με 89-67 επί της Χαλκηδόνας, μια εβδομάδα πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τον Χαρ. Τρικούπη στο Μεσολόγγι

Με άνεση και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία πρόσθεσε ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα στο ενεργητικό της η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας το απόγευμα του Σαββάτου (17/2) στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας. Επικράτησε με 89-67 της Χαλκηδόνας και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου του Βορρά της Β’ Εθνικής, μια εβδομάδα πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τον Χαρ. Τρικούπη στο Μεσολόγγι, απ’ το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά σε ότι αφορά τη «μάχη» του τίτλου!

Όταν «έκλεισε» η άμυνα…

Στο κλειστό της Καλαμίτσας η Καβάλα δυσκολεύτηκε μόνο στο 1ο ημίχρονο, όταν οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν κυρίως με το περιφερειακό τους σουτ να είναι κοντά στο σκορ. Πλησίαζαν ακόμα και στους 2 ή 3 πόντους και 20λεπτο έκλεισε με 8 πόντους με τρίποντο του Χονδρόπουλου. Στο 3ο 10λεπτο πάντως η άμυνα της Ένωσης έκλεισε, τα πολλά λάθη (που κι αυτά έδιναν… ζωή στην Χαλκηδόνα), περιορίστηκαν σημαντικά έτσι μ’ ένα επιμέρους 25-9 όλα τελείωσαν! Απ’ εκεί και πέρα, ο κόουτς Καραπιπερίδης μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, Πιεβάλιτσα, Παντόπουλο ακόμα και στο νεαρό Μπανάσα που συμπλήρωσε τον πάγκο, πέτυχε ένα όμορφο καλάθι και καταχειροκρότηθηκε από τον κόσμο. Αρκετό χρόνο συμμετοχής είχε επίσης και ο Μιχάλογλου, που μπαίνει σιγά – σιγά σε πλήρης αγωνιστικούς ρυθμούς (αν και είναι φανερό ότι δεν μπαίνει ακόμα με δύναμη στις διεκδικήσεις της μπάλας), ενώ ο προπονητής δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Κουμλέλη προκειμένου να τον ξεκουράσει εν όψει του μεγάλου αγώνα της επόμενης αγωνιστικής.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

23-19, 49-41, 74-50, 89-67

Καβάλα (Ανδρ. Καραπιπερίδης): Ετινόζα 20 (2), Παντόπουλος 4, Μιχάλογλου 18 (4), Καπινιάρης 14 (1), Τάγαρης 4, Μπανάσας 2, Αθανασιάδης 3 (1), Κουμλέλης, Πιεβάλιτσα 9, Χονδρόπουλος 9 (3), Παπάς 6.

Χαλκηδόνα (Γ.Τουλούμης): Πετρίδης 12, Μαρκίδης, Μαρουδής 9 (2), Παπαδόπουλος, Λαίδης 4, Πεταλωτής 8, Σεφεριάδης 3, Μάντσος 14 (2), Μπατάκας 2, Παναγιώτου, Παπάς 15 (2).

Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Είμαστε σε καλό μομέντουμ»!

«Ήταν μια εύκολη νίκη την οποία την κάναμε πιο εύκολη στο 2ο ημίχρονο. Στην αρχή δεν ήμασταν τόσο ενεργητικοί και δεν είχαμε ένταση στο παιχνίδι μας με αποτέλεσμα να δώσουμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να βάλει αρκετά τρίποντα. Άλλωστε γνωρίζαμε ότι είχε αυτή την ικανότητα και είναι ομάδα που στηρίζεται στο περιφερειακό σουτ. Ευτυχώς γυρίσαμε το παιχνίδι πολύ γρήγορα στο 2ο ημίχρονο, μετά την επιστροφή μας από τα αποδυτήρια. Νομίζω ότι το ματς κρίθηκε στο 3ο 10δεκαλεπτα και απ’ εκεί και πέρα βγάλαμε και αρκετές ωραίες φάσεις για τον κόσμο και γενικά νομίζω ότι είμαστε σ’ ένα πολύ καλό μομέντουμ». Σε ότι αφορά το επόμενο δύσκολο παιχνίδι με το Μεσολόγγι ο κόουτς της Καβάλας τόνισε ότι «όλοι ξέρουμε την σημασία του επόμενου παιχνιδιού με τον Χαρ. Τρικούπη. Πιστεύω ότι περισσότερο άγχος θα έχουν οι γηπεδούχοι παρά εμείς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πάμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και για τίποτα άλλο.

Αντώνης Μιχάλογλου: «Τώρα το παιχνίδι της χρονιάς στο Μεσολόγγι»

«Κάθε νίκη, είμαστε εμείς που την κάνουμε εύκολη ή δύσκολη. Δουλεύουμε πολύ καλά στην προπόνηση έχουμε βρει ρυθμό, η ομάδα της Χαλκηδόνας ξέραμε ότι είχε πολλές αδυναμίες και τις εκμεταλλευτήκαμε. Μας δυσκόλεψαν λίγο στην άμυνα ζώνης που έπαιξαν, όμως βρήκαμε λύσεις, τρέξαμε στο γήπεδο, το ευχαριστηθήκαμε και κερδίσαμε. Τώρα πλέον έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εβδομάδα και θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της χρονιάς. Παίζουμε στο Μεσολόγγι και αν πάνε όλα καλά και κερδίσουμε το έργο μας στη συνέχεια θα είναι πιο εύκολο».

Τα αποτελέσματα

Τιτάνες Παλαμά-Χαρ. Τρικούπης 69-77
Καβάλα-Χαλκηδόνα  89-67
Ασπίδα Ξάνθης-Στρατώνι  66-69
Αγρίνιο-Φάρσαλα 67-65
Ανατόλια-Ικαροι Σερρών  69-76
Μαχητές Πεύκων-Ερμής Λαγκαδά  62-51
Πευκοχώρι-Γέφυρα 79-40
Ρεπό η Ελίμεια

Η Βαθμολογία

  1. Καβάλα 31
  2. Χαρ. Τρικούπης 31
  3. Ίκαροι Σερρών 30 17
  4. Πευκοχώρι 27
  5. Ανατόλια 27
  6. Ερμής Λαγκαδά 26
  7. Αγρίνιο 26
  8. Στρατώνι 26
  9. Μαχητές Πεύκων 25
  10. Φάρσαλα 24
  11. Γέφυρα 22
  12. Ασπίδα Ξάνθης 21
  13. Χαλκηδόνα 21
  14. ΓΣ Ελίμειας 18
  15. Τιτάνες Παλαμά 17

Η Επόμενη αγωνιστική (19η, 25/02)

Χαρ. Τρικούπης- Καβάλα
Χαλκηδόνα – Ασπίδα Ξάνθης
Στρατώνι – Αγρίνιο
Φάρσαλα – Ανατόλια
Ικαροι Σερρών – Μαχητές Πεύκων
Γέφυρα – Ερμής Λαγκαδά
Πευκοχώρι -Ελίμεια
Ρεπό η Γέφυρα