Διονύσης Καπινιάρης: «Υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε την Καβάλα»

O 27χρονος πλέι μέικερ της Ένωσης μίλησε για τη μεγάλη νίκη επί του Χαρ. Τρικούπη, το "κλειδί" της ανόδου, τι τον έφερε στην Καβάλα και το αν θέλει να παραμείνει και του χρόνου

Ένας από τους καλύτερους σε απόδοση παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας στη μεγάλη νίκη της Κυριακής στο Μεσολόγγι ήταν ο Διονύσης Καπινιάρης που μίλησε στο Basketa.gr, τόσο για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, όσο και για το επόμενο παιχνίδι με το Πευκοχώρι αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα

Το «διπλό» στο Μεσολόγγι

«Είχαμε δουλέψει πάνω στο σκάουτινγκ του προπονητή μας, με δυνατές προπονήσεις, στις οποίες είχαμε πολύ καλά διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου μας, με ένα πλάνο πολύ σωστό από την πλευρά του προπονητή μας. Πηγαίναμε, επίσης, χωρίς άγχος στο Μεσολόγγι, αφού παίζαμε εκτός έδρας και θέλαμε να μεταφέρουμε το άγχος στον αντίπαλό μας. Οι προπονητές μας, άλλωστε, προσπάθησαν ολόκληρη την εβδομάδα να μας αποφορτίσουν και αυτό αποδείχθηκε κομβικό στον αγώνα, αφού όντως η πίεση βρισκόταν στην απέναντι πλευρά».

Ο Αγώνας με το Πευκοχώρι

«Έχουμε καλό πρόγραμμα μετά το παιχνίδι στο Πευκοχώρι. Αυτό είναι και το πιο καθοριστικό παιχνίδι της σεζόν για εμάς, καθώς αν πάρουμε και αυτό το «διπλό», τότε νομίζω πως δεν μπορεί να χαθεί η άνοδος».

Το κακό ξεκίνημα

«Μας έκανε κακό, νομίζω, η πορεία που κάναμε στο Κύπελλο, όπου κερδίσαμε πολύ καλές ομάδες της Α2, όπως τον Παπάγου και την Καστοριά, με αποτέλεσμα να μας παραπλανήσει και να νομίζουμε πως τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα στη Β’ Εθνική. Χάσαμε τα δύο πρώτα ματς, αλλά μετά βρήκαμε ρυθμό και μαζί τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε 11 συνεχόμενες νίκες».

Η περσινή αδικία…

«Βλέπω και στο πόσο θέλει ο κόσμος την άνοδο, γιατί θεωρεί πως η ομάδα υποβιβάστηκε άδικα. Για τους παίκτες που βρίσκονταν τότε, θα σου πω μόνο πως εδώ και καιρό ο Κουμλέλης παίζει με… ένα χέρι λόγω επέμβασης που έχει κάνει νωρίτερα, ενώ είδα τον Ερεβμπενάζιε να κλαίει στο Μεσολόγγι, καταλαβαίνοντας τη σπουδαιότητα του «διπλού» και όντας στην ομάδα που είχε πέσει. Κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε και από την αρχή νιώθουμε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε την Καβάλα. Εκτός του γεγονότος αυτού, βέβαια, πρέπει να τονίσουμε τη στήριξη της διοίκησης, παρέχοντας τα πάντα στο πλευρό μας. Από φαγητό και σπίτι, μέχρι θέρμανση στο γήπεδο και φροντιστές. Η συμπαράσταση του κόσμου, επίσης, είναι συγκλονιστική και πολλοί αντίπαλοί μας έχουν κάνει λόγο για ατμόσφαιρα επιπέδου Α1. Όλο αυτό, είναι κάτι που μας γεμίζει ευθύνη, γιατί ειλικρινά η Καβάλα αξίζει να βρίσκεται στην Α2».

Θα παραμείνει του χρόνου;

«Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι τώρα. Θέλω, απλά, η ομάδα να τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις αυτή τη στιγμή. Περνάω, βέβαια, πολύ όμορφα εδώ και υπάρχει εξαιρετική οργάνωση, με τη διοίκηση να είναι συνεπέστατη, ιδιαίτερα για τα ελληνικά δεδομένα, παρέχοντάς μας τα πάντα. Δε βλέπω το λόγο να αρνηθώ, λοιπόν, αν η διοίκηση μου δήλωνε και το καλοκαίρι πως με θέλει».