Καβάλα BC: Η κορυφή ήρθε από την επίθεση…

Πρώτη στην επίθεση έχοντας πετύχει 1387 πόντους αλλά 8η στην άμυνα με 1214 πόντους στο πρωτάθλημα του ομίλου του Βορρά στην Β' Εθνική κατηγορία

Από το μέτωπο του Μεσολογγίου. Έχει κρύο στην κορυφή. Μπράβο σε όλους»! Αυτό ήταν το μήνυμα που… εξέπεμψε η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Κυριακής στο Αγρίνιο μέσα απ’ τα αποδυτήρια, συνοδευόμενο από την απαραίτητη selfie φωτογραφία των πανηγυρισμών. Κορυφή λοιπόν για τα παιδιά του Καραπιπερίδη και αυτή τη φορά όχι με παρέα αλλά μόνοι τους! Η Ένωση βρίσκεται στην 1η θέση με 33 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Χαρ. Τρικούπη και τους Ίκαρους Σερρών που συνθέτουν την τριπλέτα της κορυφής, απ’ την οποία θα προκύψει η δυάδα της ανόδου, μιας και οι υπόλοιποι βρίσκονται 4 και 3 βαθμούς πίσω!

Η Επίθεση

Κι όσο κι αν όλοι λένε ότι η επιτυχία μιας ομάδας βασίζεται στην άμυνα της, στην περίπτωση της Καβάλας αυτό δεν συμβαίνει ή δεν συμβαίνει απόλυτα! Αυτό που ξεχωρίζει την Ένωση από τους υπόλοιπους τους πρωταθλήματος και τις δίνει αυτή την ξεκάθαρη υπεροχή είναι η επίθεση! Μετά από 19 αγωνιστικές, δηλαδή μετά από 18 αγώνες (μιας και υπάρχει το ρεπό του 1ου γύρο και έπεται το ρεπό του 2ου) έχει την καλύτερη επίθεση, έχοντας πετύχει 1387 πόντους, δύο περισσότερους από το Ανατόλια που είναι στην 2η θέση και 89 και 91 από τους Ίκαρους και Χαρ. Τρικούπη που βρίσκονται στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Η Άμυναn

Απ’ την άλλη μεριά στην άμυνα, ούτε λίγο ούτε πολύ βρίσκεται στην 8η θέση του πίνακα (λίγο πιο κάτω κι απ’ μέση δηλαδή) έχοντας δεχτεί 1214 πόντους, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης σ’ αυτά τα 10 παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Πευκοχώρι (που όμως έχει κάνει το ρεπό του) έχοντας δεχτεί 1031 πόντους. Ο επόμενος αντίπαλος της Καβάλας διαθέτει πάντως (και με διαφορά) την καλύτερη άμυνα, μιας και ο 2ος Χαρ. Τρικούπης έχει δεχτεί 111 πόντους περισσότερους (1142) και οι Ίκαροι 128 (1159)!