Αστέρας Καβάλας: «Διπλό» στις Σέρρες με 3ποντο 12 δευτερόλεπτα πριν  το τέλος

Μόνη πρώτη και αήττητη η ομάδα μετά τη νίκη της με 44-45 επί των Ικάρων με τον Ιωαννίδη να ευστοχεί σε τρίποντο στο τέλος του αγώνα και να ολοκληρώνει την απόλυτη ανατροπή

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με αντίπαλο τους Ικάρους που διεξήχθη την Κυριακή 21/04/24 στο ΔΑΚ Σερρών, ο Αστέρας πήρε μια σπουδαία νίκη με 44-45, διπλασίασε τις επιτυχίες του στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και είναι μόνο πρώτος στη βαθμολογία και αήττητος!
Αυτή η νίκη ήταν η δεύτερη εκτός έδρας που πετυχαίνει ο Αστέρας σε βάρος των Ικάρων και η τρίτη συνολικά την φετινή χρονιά, αλλά η μία επετεύχθη στην παράταση και η άλλη στον πόντο κάτι που δείχνει το «μέταλλο» και την ποιότητα που διαθέτει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν!

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό που κυριάρχησε ήταν η αστοχία και οι άμυνες, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ήταν το 4ο συνεχόμενο (2 στα Play Off και 2 στην Τελική φάση) που καταφέρνει να κρατήσει τους αντιπάλους της κάτω από τους 45 πόντους! Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τον Αστέρα που βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 27-16 ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους! Στο 3ο δεκάλεπτο η διαφορά μειώθηκε ελαφρώς αλλά στο 4ο, με επιμέρους σκορ 11-20, έγινε η μεγάλη ανατροπή!

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα όταν ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα με την ομάδα των Ικάρων να προηγείται με 2 πόντους, αστόχησε στο Lay up αλλά ξαναπήρε την μπάλα μετά από ριμπάουντ του Σχοινάκη και πέτυχε το τρίποντο 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!
Στην τελευταία επίθεσή τους δεν μπόρεσαν οι Ίκαροι να κάνουν σουτ κάτω από την ασφυκτική άμυνα των παιχτών μας και έτσι κατακτήθηκε μια σημαντική νίκη!

«Συγχαρητήρια στην ομάδα των Ικάρων και στον coach Ποργιόπουλο για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και έχασαν το παιχνίδι στις λεπτομέρειες! Συγχαρητήρια στην ομάδα μας που παρά την μεγάλη της αστοχία στάθηκε όρθια σε μία δύσκολη έδρα καταφέρνοντας να πάρει μία πολύτιμη νίκη» αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας!

Δεκάλεπτα – Πόντοι

12-08, 27-16, 33-25, 44-45
Ίκαροι Σερρών (Ποργιόπουλος, Αθανασίου): Δάγκουλας, Λαδιάς, Βατζήκας 16 (1), Λουλούδης 18 (1), Μηνάς, Καραλίβανος, Σαμαράς 3, Λογύρος 5 (1), Γούνας, Καρανικολίδης, Γιαννάτος 2, Κωνσταντινίδης.
Αστέρας Καβάλας (Πενταζίδης, Αϊβαζίδης, Δημητριάδης): Σχοινάκης 11, Σαμαράς 6 (2), Μπόζης, Ιωαννίδης 7 ( 1), Νικολα, Μάρκου 6 (1), Αρβανιτάκης, Κουμλέλης 11, Γιουρούκης, Καβαργύρης 4, Σιναπούδης, Μαυρίδης.