ΑΟ Καβάλα – Νέστος: «Χ»ωρίς νικητή το ντέρμπι

Ισόπαλο 2-2 έληξε το μεγάλο παιχνίδι της Καβάλας στη Χρυσούπολη ανάμεσα στο Νέστο και τον ΑΟΚ, που δεν είχε ποιότητα αλλά είχε ένταση, πάθος και ενδιαφέρουσες εναλλαγές στο σκορ

Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι της Καβάλας που έγινε στην Χρυσούπολη ανάμεσα στο Νέστο και τον ΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από 2 τέρματα και να μοιράζονται από έναν βαθμό! Ο Νέστος που έπαιξε με όλους τους «ετοιμοπόλεμους» παίκτες του, φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη για να πλησιάσει στην μαθηματική εξασφάλιση της σωτηρίας, ενώ η Καβάλα ακολούθησε την πολύ σωστή τακτική της χρησιμοποίησης νεαρών παιδιών που για ακόμα μια φορά κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Ο Αγώνας

Ο Νέστος μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 13ο λεπτό κέρδισε πέναλτι , σε ανατροπή του Φεράρι από τον Λυμπεράκη. Ο Παγκάκης όμως κέρδισε τον Γκουτσίδη και έμεινε το 0-0, γεγονός που έδωσε ηθικό στον ΑΟΚ που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και 5 λεπτά αργότερα πήρε το προβάδισμα (0-1) με αυτογκόλ του Ναουμίδη, που έστειλε την μπάλα στην εστία του στην προσπάθεια του να διώξει φάουλ του Παπαδόπουλου! Το σκορ στο ημίχρονο πάντως ήταν 1-2, μιας και στο 43’ ο Νέστος έκανε το 1-1 με σουτ του Αρετά, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο νεαρός Κέρθι με ωραίο σουτ έγραψε το 1-2! Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το παιχνίδι πήγε περισσότερο στη δύναμη, εκεί δηλαδή που οι γηπεδούχοι είχαν σαφή υπεροχή και την εκμεταλλεύτηκαν στο 70’ με κεφαλιά του Φραγκούλη που έγραψε το τελικό 2-2. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε πάντως με το επεισόδιο που είχαν οι Σέχου και Γκουτσίδης μετά το τελικό σφύριγμα, που οδήγησε σε γενική σύρραξη και στην αποβολή τους από τον διαιτητή.

Στο Νοσοκομείο μετά από τροχαίο ο Βαλαβανόπουλος

Στην αποστολή της ομάδας δεν συμμετείχε ο Νίκος Βαλαβανόπουλος ο οποίος το μεσημέρι κατευθυνόμενος με το αυτοκίνητο του στο γήπεδο, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Καβάλας (στο ύψος του ξενοδοχείου «Ωκεανίς» ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε στην δεξιά πλευρά). Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καβάλας με εκδορές στο κεφάλι και για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να μείνει εκεί για 24 ώρες!

Οι Συνθέσεις

Νέστος:  Αθανασίου, Αϊβάζογλου, Φραγκούλης, Χούσινετς, Ναουμίδης, Λαδάκης, Φεράρι (88’ Φαμπιόλ), Τσάκωνας (82’ Παπαδόπουλος), Κρολ (73’ Βέρα), Γκουτσίδης, Αρετάς (59’ Κοβάτσης).

Καβάλα: Παγκάκης, Ηλιάδης, Λυμπεράκης, Παυλίδης, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (80’ Περσίδης), Κέρθι, Πάλλας (81’ Μπλιός), Θωμαϊδης (85’ Σέχου), Ξόμπλιος.

Κώστας Ανυφαντάκης: «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ευκαιρίες στους νεαρούς»

«Πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ήταν δίκαιο! Το παιχνίδι δεν είχε ποιότητα και περιορίστηκε περισσότερο στις προσωπικές μονομαχίες των παικτών. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να… μεγαλώνουμε νέα παιδιά στην ομάδα και να τα δίνουμε ευκαιρίες για να αγωνιστούν! Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά στην βαθμολογία αν είχαμε άλλες επιλογές». Ο τεχνικός του ΑΟΚ ερωτήθηκε για το τροχαίο ατύχημα του Βαλαβανόπουλου και απάντησε λέγοντας ότι «ήταν τυχερός και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το περιστατικό. Τέλος καλό όλα καλά»! Από την πλευρά του ο προπονητής του Νέστου Αντώνης Δρακόπουλος αφού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στο Βαλαβανόπουλο, συμφώνησε με το συνάδελφο του ότι δεν έγινε ποιοτικό παιχνίδι. «Εμείς θέλαμε βαθμό η βαθμούς για να, ανεβούμε στη βαθμολογία και να πιάσουμε το όριο της παραμονής. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα και αξίζουν συγχαρητήρια. Ξεκινήσαμε καλύτερα αλλά μετά τα χαμένο πέναλτι έπεσε η ψυχολογία μας. Στο 2ο μέρος με τις αλλαγές που κάναμε ανεβήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία, που για εμάς είναι ένα καλό αποτέλεσμα».

Γ’ Εθνική: Μεγάλες νίκες για τους δύο πρωτοπόρους

Με εμφατικές νίκες προχώρησαν και στην 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, οι πρωτοπόροι του 1ου ομίλου. Στην κορυφή το Παραλίμνιο κέρδισε (το Σάββατο) τον Ορφέα Ξάνθης και συνεχίζει την πορεία προς τον τίτλο, ενώ η Ελπίδα Σκουτάρεως υποχρέωσε στην πιο βαριά φετινή ήττα τον Αετό Ορφανού, και μάλιστα στο γήπεδο του, με 5-2. Στο ντέρμπι της Καβάλας δεν αναδείχτηκε νικητής μιας και Νέστος και ΑΟΚ έμειναν στο 2-2, ενώ σπουδαίες νίκες σημείωσαν το Διδυμότειχο (2-0 την Δόξα Προσκυνητών) και ο Άρης Αβάτου (4-1 τον Ξηροπόταμο). Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
ΑΕ Διδυμότειχου – Δόξα Προσκυνητών 2-0
Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφέας Ξάνθης 4-2
Νέστος Χρυσούπολης – Καβάλα 2-2
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – ΜΑ Καρπερής 1-0
Άρης Αβάτου – ΜΑ Ξηροποτάμου 4-1
Αετός Ορφανού – Ελπίδα Σκουτάρεως 2-5

Η Βαθμολογία

  1. 1.Απόλλων Παραλιμνίου 45 (37-11)
  2. Ελπίδα Σκουτάρεως 38 (26-15)
  3. Αετός Ορφανού 36 (31-23)
  4. Καβάλα 34 (28-17)
  5. Άρης Αβάτου 28 (20-14)
  6. Νέστος 28 (20-13)
  7. Ορφέας Ξάνθης 25 (22-21)
  8. ΑΕ Διδυμοτείχου 24 (16-22)
  9. ΜΑ Ξηροποτάμου 21 (16-26)
  10. Δόξα Προσκυνητών 16 (18-31)
  11. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 13 (10-33)
  12. ΜΑ Καρπερής 9 (12-33)

Η Επόμενη Αγωνιστική
Άρης Αβάτου – ΑΕ Διδυμοτείχου
Δόξα Προσκυνητών – Αετός Ορφανού
ΜΑ Ξηροποτάμου – Απόλλων Παραλιμνίου
Ελπίδα Σκουτάρεως – Νέστος
Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου
Καβάλα – ΜΑ Καρπερής