ΓΣ Ελευθερούπολης: Οι έφηβοι στην 5η θέση της Ελλάδας!

Με ήττα ολοκλήρωσε την παρουσία της στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ η εφηβική ομάδα του ΓΣΕ. Έχασε στις λεπτομέρειες από τον Άρη 73-70 και κατετάγη στην 5η θέση της βαθμολογίας - Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ο Απαζίδης

Την καθ’ όλα τιμητική 5η θέση στην κατάταξη της τελικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ κατέκτησε τελικά η εφηβική ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου της Ελευθερούπολης, στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στη Χερσόνησο της Κρήτης! Ο ΓΣΕ έκλεισε την παρουσία του στο τουρνουά, όπου συγκεντρώθηκαν οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, με ήττα από τον Άρη στις λεπτομέρειες, μιας και ηττήθηκε με 73-70! Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια όπου οι ήττες ήρθαν με μεγάλη διαφορά πόντων (αν και σε ορισμένες απ’ αυτές δεν αποτύπωναν την πραγματική εικόνα των αναμετρήσεων), σ’ αυτή την τελευταία τα παιδιά του Βασίλη Μουλάκη κόντραραν στα ίσα τους πρωταθλητές του ομίλου της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ. Το τέλος του 3ου 10λεπτου όμως βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 46-46 και στο τελευταίο μέρος οι «κίτρινοι» που είχαν περισσότερες επιλογές στην επίθεση σημείωσαν 27 πόντους, έναντι 24 του ΓΣΕ και πήραν τη νίκη και την 4η θέση! Πρώτος σκόρερ σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Στέλιος Απαζίδης με 37 πόντους (που αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης), ενώ 20 σημείωσε ο Μασάδης.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 18-20, 31-32, 46-46, 70-73

ΓΣ Ελευθερούπολης (Μουλάκης): Καγιόγλου, Μπάτσος, Σταυρίδης, Κελαϊδάκης 3, Μασάδης 20, Κουκουλίδης 5, Καραγιαννιδης, Απαζίδης 37, Γεωργούδης, Κωνσταντάρας, Σφουγγάρης 5

Άρης (Μπουσβάρος): Κάτος 10, Κογκαλίδης 1, Γουναρόπουλος 14, Σιδηροηλίας 18, Φρυδάς, Κοτρώτσιος, Κουρτίδης 18, Βουλγαρόπουλος 7, Δεληγκάρης, Διαλεσιώτης 4, Νετζήπογλου 1.

Υπενθυμίζεται ο ΓΣΕ πήρε τη μοναδική νίκη του στο τουρνουά απέναντι στην ομάδα του Ηρακλείου, επικρατώντας με 70-61, στην 4η αγωνιστική. Στις 3 πρώτες αγωνιστικές είχε ηττηθεί διαδοχικά από ΑΕΚ (70-53), Ολυμπιακό (90-56) και Προμηθέα Πατρών (91-59).

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός που πήγε στην Χερσόνησο έχοντας τον τίτλο του φαβορί και φρόντισε να τον επιβεβαιώσει, επικρατώντας στον αγώνα που είχε ουσιαστικά τον χαρακτήρα “τελικού” με 91-60 του -επίσης αήττητου στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές- Προμηθέα Πατρών. Μετά την ολοκλήρωση της 5ης  και τελευταίας αγωνιστικής η τελική κατάταξη της διοργάνωσης διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. Ολυμπιακός 5-0
  2. Προμηθέας Πάτρας 4-1
  3. ΑΕΚ 2-2
  4. Άρης 2-3
  5. ΓΣΕ Ελευθερούπολης 1-4
  6. Ηράκλειο 0-4