Σκάκι: 4 Καβαλιώτες στο Πανελλήνιο παίδων – κορασίδων

Τέσσερις από τις επτά θέσεις της Ανατ. Μακεδονίας - Θρακης στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων και Παμπαίδων - Παγκορασίδων, καταλήφθηκαν από Καβαλιώτες σκακιστές

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προκριματικοί αγώνες της περιφέρειας ΑΜΘ για τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Ρίο Αχαΐας. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον ΣΟ Ξάνθης, σε συνεργασία με την ΕΣΣΑΜΘ, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Le Chalet, στα Πηγάδια Ξάνθης και διήρκησαν συνολικά τέσσερις ημέρες (12-15/04/2018). Στους αγώνες συμμετείχαν 79 ισχυροί σκακιστές και σκακίστριες (58 αγόρια και 21 κορίτσια) από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αγωνίσθηκαν σε 8 ηλικιακές κατηγορίες.

Οι θέσεις πρόκρισης

Τις 7 θέσεις πρόκρισης της ΕΣΣΑΜΘ για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στο Ρίο Αχαΐας από 3 έως 9 Ιουλίου, κατέλαβαν οι Γεωργιάδης Νικόλαος και Σταμάτης Ιωάννης (Παίδες Α16), Μιχαηλίδου Μαγδαληνή (Κορασίδες Κ16), Κούτλας Νικόλαος (Παμπαίδες Α12), Ουζούνης Κωνσταντίνος (Παμπαίδες Α10), Θεοδωρίδου Μαρία (Παγκορασίδες Κ10) και Θεοδωρίδης Χαράλαμπος (Παμπαίδες Α8). Τρεις θέσεις πρόκρισης (Σταμάτης, Μιχαηλίδου, Ουζούνης) κρίθηκαν μετά από αγώνα μπαράζ blitz. Δύο από τους προκριθέντες ήταν από την Ξάνθη (Γεωργιάδης, Ουζούνης), ένας από τις Φέρες (Κούτλας) και οι υπόλοιποι 4 από την Καβάλα. Αναλυτικά τις προκρίσεις, ανά κατηγορία, κέρδισαν οι εξής:

Αγόρια

(Κατηγορία Α08): Θεοδωρίδης Χαράλαμπος του ΣΟ Καβάλας.
(Κατηγορία Α10): Ουζούνης Κωνσταντίνος του ΣΟ Ξάνθης (μετά από αγώνα μπαράζ Blitz που έδωσε με τον Σαχινίδη Σταύρο του ΣΟ Δράμας, λόγω ισοβαθμίας στην πρώτη θέση).
(Κατηγορία Α12): Κούτλας Νικόλαος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.
(Κατηγορία Α14-16 -2 προκρίσεις): Γεωργιάδης Νικόλαος του ΣΟ Ξάνθης και Σταμάτης Ιωάννης του ΣΟ Καβάλας (μετά από αγώνα μπαράζ Blitz που έδωσε με τον Σαχινίδη Κωνσταντίνο του ΣΟ Δράμας, λόγω ισοβαθμίας στην δεύτερη θέση).

Κορίτσια

(Κατηγορία Κ10): Θεοδωρίδου Μαρία του ΣΟ Καβάλας.
(Κατηγορία Κ14-16): Μιχαηλίδου Μαγδαληνή του ΣΟ Καβάλας (μετά από αγώνα μπαράζ Blitz που έδωσε με την Πλευρίδη Βασιλική του ΣΟ Ξάνθης, λόγω ισοβάθμιας στην πρώτη θέση).