«Αετός» Νέστου – Καβάλας: Επιτυχίες πολλαπλών επιπέδων στην σκοποβολή σκητ

4 μετάλλια, πολυπληθέστερη αποστολή και κατάταξη 3 αθλητών του στην Α’ κατηγορία μεταξύ των 9 πρώτων θέσεων, για τον «Αετό» στο σκοπευτήριο του Δρακοντίου με διοργανωτή τον Σκοπευτικό Όμιλο Μακεδονίας.

Με συνολικά 4 μετάλλια (2 ασημένια και 2 χάλκινα) και ένα νέο ρεκόρ περιφέρειας (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), στο αυξανόμενο ιστορικό επιτυχιών, επέστρεψαν οι αθλητές του Συλλόγου «Αετός» Νέστου – Καβάλας, από τους αγώνες (3 – 7) του πρωταθλήματος σκητ Ελλάδος αβγ κατηγορίας, που έγιναν το σαββατοκύριακο 14 & 15 Απριλίου 2018 στο σκοπευτήριο του Δρακοντίου με διοργανωτή τον Σκοπευτικό Όμιλο Μακεδονίας.

Οι… 3 επιτυχίες

Η πρώτη επιτυχία του Συλλόγου ήρθε πριν την έναρξη των αγώνων, από τις 8 συμμετοχές των αθλητών που ήταν η πολυπληθέστερη παρουσία αθλητών, μεταξύ των (48) αθλητών, όλων των συμμετεχόντων συλλόγων από την Ελλάδα. Η δεύτερη επιτυχία ήρθε μετά το τέλος των αγώνων κατά την διάρκεια των απονομών των επάθλων στους νικητές, όπου οι αθλητές του «Αετού» είχαν 4 φορές παρουσία στο βάθρο των νικητών, στις 4 διαφορετικές κατηγορίες που αγωνίσθηκαν από τις 7 συνολικά των αγώνων. Η τρίτη επιτυχία του «Αετού» προέκυψε από την κατάταξη  3 αθλητών του της Α’ κατηγορίας μεταξύ των 9 πρώτων θέσεων που βαθμολογούνται, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος σύλλογος. Υπενθυμίζεται η αριθμητική πρωτιά των 6 αθλητών της Α’ κατηγορίας που έχει φέτος ο Σύλλογός Πανελληνίως.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών μας και οι επιτυχίες τους είναι οι εξής ανά κατηγορία που αγωνίσθηκαν :

(Α’ κατηγορία): 2ος Σοφοκλής Κουταλιάγκας (ασημένιο μετάλλιο) με επίδοση 115/125 που αποτελεί νέο επίσημο ρεκόρ Περιφέρειας και Συλλόγου (9 βαθμούς), 5ος Αθανάσιος Ντενικοράκης 110 (5 β.), 6ος Παναγιώτης Παπαντωνίου 109 (4 β.), 11ος Χάσπαρης Αθ. 105, 16ος Βαβάκας Δημ. 99, 18ος Δαμιανός Παν. 97.

(Γ’ κατηγορία): 3ος Θωμάς Μυστιλόγλου (χάλκινο μετάλλιο) με επίδοση 83/125 και ανεβαίνει στην β κατηγορία του χρόνου (7 βαθμούς).

(Εφήβων): 3ος Κωνσταντίνος Βαβάκας (χάλκινο μετάλλιο) με επίδοση 58/125 και επίσημα πρώτη εμφάνιση. (7 βαθμούς).

(Βετεράνων) : 2ος Αθανάσιος Χάσπαρης (ασημένιο μετάλλιο) με επίδοση 105/125.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού (9-βγ κατηγορίας) των αθλητών του Συλλόγου θα είναι το πρώτο σαββατοκύριακο του επόμενου μήνα Μάη στο ίδιο σκοπευτήριο.