Η καρδιά του Ποδηλατικού Αθλητισμού χτυπάει στη Θάσο: Ρεκόρ συμμετοχών για το Ποδηλατικό Διήμερο

Αθλητές και συνοδοί, κυρίως από το εξωτερικό, θα πλημμυρίσουν το Σαββατοκύριακο το νησί, ενισχύοντας για ακόμα μια φορά ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά δρώμενα στη χώρα

Για μια ακόμη χρονιά, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους αθλητές και τους συνοδούς τους στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Διημέρου Θάσου. Ένα διήμερο το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θάσου και διοργανώνεται από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου σε συνεργασία με ντόπιους αθλητές.

Πιο συγκεκριμένα, μια μέρα πριν τους αγώνες, κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την άρτια διοργάνωση του 14ου Ποδηλατικού Διημέρου Θάσου 2018, το οποίο θα γίνει το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Φέτος επιστρέφει στο αγωνιστικό καλεντάρι το 13ο MTB THASSOS CUP, ο παλαιότερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας της Ελλάδος, μετά από ένα χρόνο αναγκαστικής διακοπής λόγω των πυρκαγιών στο νησί. Ο Γύρος Θάσου αντίστοιχα, συμπληρώνει μια δεκαετία επιτυχημένης παρουσίας.

Μια μέρα πριν την έναρξη των αγώνων, οι συμμετοχές αγγίζουν τις 500 και με αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών πάνω από 1.000, καθιερώνοντας το Ποδηλατικό Διήμερο Θάσου ως ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά δρώμενα στη χώρα μας. Οι συμμετέχοντες αθλητές και οι συνοδοί τους είναι κυρίως από το εξωτερικό, με ανάλογα οικονομικά οφέλη για το νησί, άλλα και την άμεση προβολή του.

Οι διοργανωτές ελπίζουν στη στήριξη του κόσμου «για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης όλων αυτών των επισκεπτών σ’ έναν θεσμό που έχει κερδίσει την εκτίμηση όσων συμμετέχουν», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα.