ΝΟ Καβάλας: 8 σκάφη στη Regatta Θρακικού Πελάγους [Φωτογραφίες]

Επιτυχημένος ο αγώνας που συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης που ξεκίνησε από την Θάσο και τερματίστηκε στην Σαμοθράκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (26-28 Μαΐου 2018) η Regatta Θρακικού Πελάγους 2018 που συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης. Στον Αγώνα έλαβαν μέρος 8 σκάφη από τέσσερις ομίλους της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Κεραμωτής, με πληρώματα από την Ελλάδα και την Βουλγαρία.

Οι συνθήκες ήταν μεταβλητές με την ένταση του ανέμου να ποικίλει κατά περιόδους από 0 ως και 40 κόμβους. Σε γενικές γραμμές η ένταση του ανέμου κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα, επιτρέποντας την ολοκλήρωση και των δύο ιστιοδρομιών που ήταν αρκετά μακριές και δοκιμάζοντας πληρώματα και σκάφη.

Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο 26/5 στις 11:00 στον Λιμένα της Θάσου με άνεμο χαμηλής έντασης. Σύντομα όμως ο άνεμος άλλαξε διεύθυνση σε ανατολικό και η ένταση του αυξήθηκε αρκετά, ειδικά μετά τα δυο μπουρίνια που συνάντησαν τα σκάφη στο δρόμο τους. Η απόσταση των 40 ΝΜ καλύφθηκε σχετικά γρήγορα και τα σκάφη τερμάτισαν στην Καμαριώτισα της Σαμοθράκης το απογευματάκι.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το σκάφος ‘Northwind II’ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βορείου Αιγαίου με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Γκριτζελάκη. Την δεύτερη θέση κατέκτησε το σκάφος ‘Sveltina’ του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, με κυβερνήτη τον Konstantin Zaimov. Τρίτο ήρθε το σκάφος ‘Nessun Dorma’ του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας με κυβερνήτη τον Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Η Κυριακή ήταν ελεύθερη μέρα και ξεκίνησε με την τελετή απονομής των κυπέλων στα πληρώματα των τριών πρώτων σκαφών της πρώτης μέρας, που διεξήχθει μπροστά στο Λιμεναρχείο του Νησιού και που διοργάνωσε ο Δήμος Σαμοθράκης. Την τελετή προλόγισαν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, ο έφορος ανοιχτής Θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, Δημήτρης Θεοδωρίδης και ο εκπαιδευτής του Όμιλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης κύριος Αθανάσιος Διδασκάλου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία ο Λιμενάρχης Σαμοθράκης καθώς και πλήθος τοπικών παραγόντων. Αργότερα, τα πληρώματα βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις ομορφιές του Σαμοθράκης, και να γευτούν τις τοπικές σπεσιαλιτέ στις ταβέρνες του Νησιού.

Η εκκίνηση της Δευτέρας δόθηκε μπροστά στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στις 10:00 με έναν αρκετά δυνατό ανατολικό που επέτρεψε στα σκάφη να καλύψουν με σχετική άνεση το μισό περίπου της διαδρομής των 33 νμ, πλέοντας όρτσα, ενώ ανάγκασε 2 σκάφη να εγκαταλείψουν λόγω ζημιών. Αργότερα ο αέρας έπεσε, ταλαιπωρώντας για κάποιες ώρες τα πληρώματα. Η υπομονή όλων ανταμείφθηκε όμως, όταν βγήκε ένας στεριανός άνεμος που επέτρεψε στα τέσσερα σκάφη που παρέμειναν να διαγωνίζονται, να τερματίσουν στο Φανάρι Κομοτηνής.

Πρώτο τερμάτισε το σκάφος «Νέλα» του Όμιλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης με κυβερνήτη τον Αθανάσιο Διδασκάλου. Δεύτερο ήρθε το «Northwind II» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βορείου Αιγαίου με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Γκριτζελάκη, ενώ τρίτο τερμάτισε το «Αμαλία» του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας με κυβερνήτη τον Λευτέρη Τζούμα.

Οι διοργανωτές όμιλοι θέλουν να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο και τον Λιμενάρχη της Σαμοθράκης για την θερμή φιλοξενία, να τους διαβεβαιώσουν ότι όλοι οι φύγαμε για ακόμη μια φορά με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί και να ανανεώσουν το ραντεβού μαζί τους στην Ρεγγάτα Θρακικού Πελάγους 2019. Θέλουν επίσης να ευχαριστήσουν τις Λιμενικές αρχές της Καβάλας, Θάσου και Φαναρίου για την άψογη συνεργασία και την υποστήριξή τους. Όσο για την αγωνιστική συνέχεια, αυτή θα δοθεί στον αγώνα του ΝΟΚ Κεραμωτή – Φανάρι – Καβάλα, το Σαββατοκύριακο 9/10 Ιουνίου 2018.