31ο μίνι μπάσκετ ΔΣ: Repeat για το 22ο (αγόρια), θρίαμβος για το 11ο (κορίτσια) [Φωτογραφίες]

Συγκλονιστικά παιχνίδια στους μικρούς και μεγάλους τελικούς της διοργάνωσης το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που γέμισε τις εξέδρες μέχρι το τέλος

Με μεγάλους νικητές το 22ο ΔΣ στα αγόρια και το 11ο ΔΣ στα κορίτσια ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (10/6) στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας το 31ο πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ των δημοτικών σχολείων της Καβάλας! Οι μεγάλοι τελικοί και στις δύο κατηγορίες παρουσίασαν πλούσιο θέαμα και κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου που κατέκλυσαν τις εξέδρες, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και το επίπεδο σαφώς πολύ ανεβασμένο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, με αγόρια και κορίτσια που (αν συνεχίσουν να δουλεύουν εντατικά) θα τους δούμε να διαπρέπουν στο χώρο τα επόμενα χρόνια!

Οι μεγάλοι τελικοί

Στα αγόρια το 22ο ΔΣ έκανε το… repeat κερδίζοντας και φέτος (όπως και πέρσι) τον τίτλο, επικρατώντας μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό του αξιόμαχου 18ου ΔΣ με 35-33, με τελικό σκορ να διαμορφώνεται στην κυριολεξία στα τελευταία δευτερόλεπτα! Τα 10λεπτα ήταν 14-8, 24-18, 29-22 και 35-32. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι το 22ο ΔΣ κέρδισε τον τίτλο και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, και έτσι άνετα μπορεί η χρονιά να χαρακτηριστεί δικιά του! Σε ότι αφορά τα κορίτσια θριαμβεύτρια ήταν η ομάδα του 11ουΔΣ που νίκησε με 35-31 το 25ο ΔΣ, σ’ ένα εξίσου αμφίρροπο παιχνίδι, αν και στην αρχή του παιχνιδιού βρέθηκε αρκετούς πόντους πίσω στο σκορ. Τα 10λεπτα ήταν 15-9, 19-21, 21-29 και 31-35.

Οι μικροί τελικοί

Το Σάββατο στο ίδιο γήπεδο πραγματοποιήθηκαν οι μικροί τελικοί για την κατάληψη της 3ης και 4ης θέσης στην τελική βαθμολογία, όπου επικράτησε τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια το ΔΣ του Παληού! Στα αγόρια νίκησε με 23-29 το 24ο ΔΣ και στα κορίτσια με 26-21 το 5ο ΔΣ.

Ο διαγωνισμός ευστοχίας παιδιών – γονέων

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε ο διαγωνισμός ευστοχίας γονέων – παιδιών, με τους προκριματικούς να γίνονται το Σάββατο ανάμεσα στους μικρούς τελικούς κοριτσιών και αγοριών και τον τελικό την Κυριακή μεταξύ των δύο μεγάλων τελικών! Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε το δίδυμο Φραγκάκης Ιωάνννης – Φραγκάκη Ευδοκία, που λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει με την ομάδα της τον τίτλο στα κορίτσια (11ο ΔΣ). Αναλυτικά οι νικητές ήταν οι εξής:

  1. Φραγκάκη Ευδοκία – Φραγκάκης Ιωάννης (11ο ΔΣ)
  2. Στρατηλάτης Χρήστος – Στρατηλάτης Νίκος (16ο ΔΣ)
  3. Βαρώνας Νικόλαος – Βαρώνας Ιωάννης (22ο ΔΣ)
  4. Χατζηνικολάου Κων/νος, Δημήτρης (18ο ΔΣ)
  5. Μιχαηλίδου Φαίδρα – Μιχαηλίδης Γιώργος (11ο ΔΣ)
  6. Καπέλας Πέτρος – Καπέλας Άγγελος (16ο ΔΣ)

Οι απονομές

Τις απονομές στους νικητές στο τέλος του προγράμματος, έκαναν η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας Γιώργος Φιλόσογλου, η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη καθώς και ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.