1st Palio 3on3 summer tournament: Έγινε θεσμός πριν καν ξεκινήσει…

Με μεγάλες προοπτικές και συμμετοχές γνωστών ονομάτων του μπάσκετ ξεκινάει το τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ανακαινισμένο γήπεδο στο «Κοράλλι»

Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει μια διοργάνωση – γιορτή προκειμένου να  εγκαινιαστεί το ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ στο Παληό, το οποίο ομολογουμένως μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις δεν μοιάζει σε τίποτα μ’ εκείνο τον παρατημένο και λεηλατημένο χώρο στο «Κοράλλι». Το ενδιαφέρον όμως αυτών που θέλουν να συμμετέχουν στην γιορτή, έκανε τους διοργανωτές να πιστεύουν ότι μπορούν να το πραγματοποιούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο λόγος για το τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 με την επωνυμία 1st Palio 3on3 summer tournament που θα διοργανωθεί από τον πολιτιστικό σύλλογο του Παληού σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας το τριήμερο 13 με 15 Ιουλίου.

Δήλωσαν συμμετοχή 32 ομάδες, απομένουν 2 θέσεις

Χαρακτηριστικό της αποδοχής των αγώνων, πριν καν αυτοί ξεκινήσουν είναι ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 ομάδες με 128 άτομα (κάθε ομάδα έχει 3 + 1 παίκτες) και απομένουν μόλις δύο κενές θέσεις, που αναμένεται να κλείσουν πολύ σύντομα! Σε αντίθεση με άλλα τουρνουά τέτοιου τύπου δεν θα υπάρχουν ξεχωριστές κατηγορίες συμμετεχόντων. Θα υπάρχει ένα ενιαίο ταμπλό στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες νεαρών παιδιών και πολύ μεγαλύτερων σε ηλικία… παιδιών! Μάλιστα όπως τονίζουν οι διοργανωτές έχουν δημιουργηθεί ομάδες με εν ενεργεία αθλητές του μπάσκετ, αρκετοί από τους οποίους είναι γνωστοί σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που αν μη τι άλλο θα προσδώσει άλλο πρεστίζ στην διοργάνωση.

Στήριξη από τους επαγγελματίες

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τον δήμο Καβάλας, το τουρνουά στηρίζουν ηθικά και υλικά και οι επαγγελματίες του Παληού και όχι μόνο, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Την πρώτη ημέρα των αγώνων στις 19.30, το τζάμπολ θα κάνει η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα που αποδέχτηκε την πρόσκληση των διοργανωτών. Η εγγραφή στην διοργάνωση κοστίζει 20 ευρώ (ανά ομάδα) και γίνεται στην ιστοσελίδα www.palio3on3.gr. Οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας θα βραβευτούν με έπαθλα.