Καβάλα ’86: Νέα διοίκηση με άρωμα γυναίκας…

Αλλάζει σελίδα η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας με την «αποστρατεία» του Σούλη Ρουμελιώτη, που τιμήθηκε από τη νέα διοίκηση

Μετά από 32 χρόνια η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας ’86 αλλάζει σελίδα! Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του μαζί της, ο Σούλης Ρουμελιώτης αποχωρεί, τόσο από την διοίκηση (στην οποία τα τελευταία χρόνια βρισκόταν η σύζυγος του Ελισάβετ) τόσο και από την τεχνική ηγεσία στην οποία βρισκόταν ανελλιπώς όλο αυτό το μεγάλο διάστημα! Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Galaxy, παρέδωσε την… σκυτάλη στη νέα γενιά του συλλόγου, σε μια ομάδα από γυναίκες που αγωνίστηκαν ως αθλήτριες στο παρελθόν στην Καβάλα ’86 και τώρα θέλουν να προσφέρουν σ’ αυτήν ως παράγοντες!

Το παλαιότερο γυναικείο σωματείο ποδοσφαίρου της Ελλάδας

Η Καβάλα ’86 είναι πλέον το ιστορικότερο γυναικείο σωματείο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, μιας και οι σύλλογοι που ιδρύθηκαν πιο παλιά απ’ αυτήν, είτε έχουν διαλυθεί στην πορεία του χρόνου είχε έχουν απορροφηθεί από άλλους συλλόγους. Σ’ αυτήν την πορεία του χρόνου έχει καταφέρει να κερδίσει 2 πρωταθλήματα, το 1992-1993 και το 2000-2001 και μάλιστα είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα που συμμετείχε στο θεσμό του Champions League, το 2001 παίζοντας στο Άμστερνταμ με τις πρωταθλήτριες της Ολλανδίας, της Ρωσίας και της Σλοβακίας. Έχει κατακτήσει επίσης δύο περιφερειακά πρωταθλήματα (1996-1997 και 1997-1998) και ένα κύπελλο Ελλάδος την περίοδο 2000-2001. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι αποτέλεσε την βάση της πρώτης Εθνικής ομάδας γυναικών της Ελλάδας, με 8 αθλήτριες, ενώ η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε την χώρας μας στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα  είχε 6 αθλήτριες από την Καβάλα.

 

Από τις Αλκυωνίδες στην Καβάλα ‘86

Η νέα διοίκηση της Καβάλας ’86 στην οποία πρόεδρος είναι Λίνα Αποστολίδου έδωσε στον ιστορικό ηγέτη του συλλόγου, ως μια μικρή ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά του στον κ. Ρουμελιώτη μια φανέλα και ένα καπέλο της ομάδας. Ο ίδιος στην σύντομη τοποθέτηση του, αφού θύμισε ότι η ιστορία της Καβάλας ’86, ξεκίνησε 3 χρόνια πριν το 1986, με την ίδρυση των Αλκυωνίδων και τόνισε ότι… «νονός» της ομάδας ήταν ο πάτερ Ιορδάνης που είχε τις δύο κόρες του στον σύλλογο. «Όλα αυτά τα χρόνια η Καβάλα ’86 έδωσε 45 αθλήτριες στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδος και είχε αθλητές όχι μόνο από την Καβάλα αλλά και από την Δράμα. Κάποια στιγμή μάλιστα είχαμε 10 αθλήτριες απ’ εκεί (2 από τα Κύργια, 4 απ’ τον Αγ. Αθανάσιο και 4 από τα Κοκκινώγεια)! Θα συνεχίσω να είμαι στρατιώτης της ομάδας και να προσφέρω την βοήθεια μου όποτε και αν ζητηθεί. Εύχομαι και ελπίζω η νέα αυτή προσπάθεια που ξεκινάει να φέρει και πάλι την ομάδα σε υψηλό επίπεδο για να ζήσουμε τις επιτυχίες του παρελθόντος».

Οι προηγούμενοι πρόεδροι

Στην πορεία του συλλόγου, πρόεδροι του διετέλεσαν οι Μαργαρίτης Εμμανουήλ, Λημνιούδης Ελευθέριος, Τσάκνας Δημήτριος και Τσούπαρης Τριαντάφυλλος, και εδώ και μια δεκαετία η Ελισάβετ Ρουμελιώτη, σύζυγος του επί περισσοτέρων από 30 χρόνια, προπονητή, φροντιστή, οδηγού και άλλων πολλών ιδιοτήτων της ομάδας Σούλη Ρουμελιώτη.

 

Έδρα στο Ενωσιακό των Αμισιανών

Η νέα πρόεδρος της Καβάλας ’86 Λίνα Αποστολίδου, στην σύντομη ομιλία της τόνισε ότι «ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που τις αξίζει», ενώ μιλώντας για τον Σούλη Ρουμελιώτη επισήμανε ότι «εμείς που τον γνωρίσαμε ως αθλήτριες πριν από κάποια χρόνια τον αισθανόμαστε ως δεύτερο πατέρα μας, μιας και όλη η ομάδα της Καβάλας ’86 ήταν μια οικογένεια». Η έδρα του συλλόγου θα είναι το Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών και ο στόχος της διοίκησης θα είναι να μπορέσει να συνεργαστεί με γυναίκα προπονητή. Η πρόεδρος κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα στους γονείς που τα κορίτσια τους θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο να πλαισιώσουν την προσπάθεια και να γνωρίσουν την ομάδα και τους ανθρώπους της.

Μιχάλης Παπαδόπουλος: «Η ΕΠΣΚ δίπλα σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια»

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας Μιχάλης Παπαδόπουλος που δήλωσε ότι «η Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες όλων των σωματείων – μελών της και άρα θα βρίσκεται δίπλα και στην Καβάλα ’86. Τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα υπάρχει μια τάση για περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, γι’ αυτό και η ΕΠΟ έχει καταργήσει τα μικτά τμήματα στις υποδομές, μιας και θέλει να δημιουργηθούν ξεχωριστά τμήματα κοριτσιών. Στην Καβάλα η συνεισφορά του Σούλη Ρουμελιώτη στο άθλημα είναι τεράστια, κρατώντας την ομάδα όρθια, τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα»! Καταλήγοντας υπενθύμισε ότι σε λίγους μήνες η ΕΠΣΚ θα φιλοξενήσει στην Καβάλα ένα διεθνές παιχνίδι της Εθνικής ομάδας γυναικών με την αντίστοιχη της Σλοβακίας και ευχήθηκε στη νέα διοίκηση του συλλόγου να βρουν την δύναμη για να μπορέσουν να φέρουν την Καβάλα ’86 εκεί που της αξίζει!