Στην εκκίνηση (και) του «Σπάρταθλον 2018» ο Νίκος Σιδερίδης

Ανάμεσα στους κορυφαίους που θα συμμετέχουν και φέτος στην σπουδαία διοργάνωση ο Καβαλιώτης πρωταθλητής

Με τη συμμετοχή 400 δρομέων από 50 χώρες μεταξύ των οποίων και 60 Έλληνες, θα πάρουν θέση εκκίνησης στο διεθνή αγώνα «Σπάρταθλον 2018» που θα δοθεί την Παρασκευή (28/9) το πρωί (07.00) στους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών. Οι δρομείς που θα καλύψουν απόσταση 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη θα έχουν στη διάθεσή τους 36 ώρες για να καλύψουν τη διαδρομή μέχρι το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη.

1ος Έλληνας και 3ος στη γενική κατάταξη

Φέτος μεταξύ των άλλων υπεραθλητών που θα καταβάλουν την υπερπροσπάθεια για την κατάληψη των 3 θέσεων του βάθρου θα είναι, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, ο μεγάλος Καβαλιώτης υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Σιδερίδης, που όπως είναι γνωστό στην περσινή διοργάνωση κατέκτησε την 3η θέση στην τελική κατάταξη.  Συγκεκριμένα σημείωσε χρόνο 22.58.41 και αναδείχθηκε πρώτος Έλληνας δρομέας στην 35η διοργάνωση (2017)! Με την συγκεκριμένη επίδοσή του άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία των υπερμαραθωνίων, καθώς έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο Έλληνα αθλητή, μετά τον αξεπέραστο Γιάννη Κούρο που κατέχει το ρεκόρ της διαδρομής (20:25:00).

Βελτιώνεται συνεχώς…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σιδερίδης είχε τον τίτλο του πιο γρήγορου Έλληνα στον μεγάλο αυτό αγώνα, για τον οποίο έρχονται στην Ελλάδα αθλητές μεγάλων επιδόσεων απ’ όλο τον κόσμο, και στην διοργάνωση του 2016, όταν ήταν 6ος στην γενική κατάταξη με 26.09.45! Βελτίωσε δηλαδή την επίδοση του κατά 3 ώρες και 7 λεπτά ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου και εδραιώνοντας έτσι την θέση του ως του καλύτερου υπερμαραθωνοδρόμου της Ελλάδας κι ενός από τους καλύτερους διεθνώς, σκορπώντας χαρά και συγκίνηση σε όλους και ειδικά σ’ αυτούς που τον στήριξαν στην τιτάνια προσπάθεια που έκανε!

Σπουδαίοι αθλητές

Στον φετινό αγώνα θα υπάρχουν «βετεράνοι» του Σπάρταθλον, που είχαν πρωταγωνιστήσει τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο περσινός 2ος νικητής Τσέχος Ράντεκ Μπρούνερ, και ο 4ος Ιάπωνας Ισικάβα Γιοσιχίκο. Διεκδικητές επίσης της νίκης θα είναι και οι σταθερές αξίες των αγώνων υπεραποστάσεων, ο Ιταλός Μάρκο Μπονφίλιο (2ος το 2016), ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα (πρώτος το 2013) και ο γερμανός Φλοριάν Ρέους (πρώτος το 2015).  Μεταξύ των γυναικών ξεχωρίζει η περσινή δεύτερη Ουγγαρέζα Σουζάνα Μάραζ η οποία έρχεται με πολλές αξιώσεις για ένα καλό αποτέλεσμα. Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η συμμετοχή του θρύλου των υπεραποστάσεων  Ελληνοαμερικανού δρομέα Κωνσταντίνου Καρνέζη καθώς και της περσινής πρώτης Ελληνίδας Γεωργίας Μαντά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 36ο Σπάρταθλον τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (ΙΑU).