Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Θέλουμε να παίζουμε γρήγορο μπάσκετ»

Ικανοποιημένος δηλώνει ο προπονητής της Energean Καβάλα BC, μετά το φιλικό στις Σέρρες με τους Ικάρους

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι» δηλώνει στη «ΝΕ» ο προπονητής της Energean Καβάλα BC Ανδρέας Καραπιπερίδης, μετά το επιτυχημένο τεστ της ομάδας του την Τετάρτη στις Σέρρες κόντρα στους Ικάρους! Η Ένωση επικράτησε με 10 πόντους διαφορά (74-64) σ’ ένα παιχνίδι όπου ο Καβαλιώτης κόουτς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει όλους τους αθλητές που είχε στην διάθεση του και αρκετά από τα σχήματα (σε άμυνα και επίθεση). «Ήταν το 2ο φιλικό που δώσαμε φέτος (σ. σ. μετά απ’ αυτό με τον Πανσερραϊκό στην Καλαμίτσα) και η συνολική εικόνα μας στο γήπεδο, μπορώ να πω ότι, ήταν καλή. Είχαμε ορισμένα πολύ καλά 5λεπτα αλλά παρουσιάσαμε και αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, κάτι που πιστεύω ότι είναι αναμενόμενο σ’ αυτό το σημείο της προετοιμασία μας» τονίζει ο κ. Καραπιπερίδης και συνεχίζει λέγοντας ότι «αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε απ’ εδώ και πέρα είναι να αυξήσουμε την διάρκεια αυτών των καλών περιόδων μέσα στην διάρκεια των αγώνων που δίνουμε».

Μεγάλη ευστοχία στην περιφέρεια

Στο γήπεδο, που πέρσι στην τελευταία αγωνιστική η Ένωση εξασφάλισε πανηγυρικά τον τίτλο στην Β’ Εθνική και την επάνοδο στην Α2, χρησιμοποιήθηκαν όλοι σχεδόν οι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, εκτός από τον Κουμλέλη που για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε. Ντεμπούτο έκαναν και οι Σκλήβας και Μίτροβιτς που δεν έπαιξαν κόντρα στον Πανσερραϊκό. Η ομάδα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σ’ έναν ανανεωμένο αντίπαλο σε σχέση με πέρσι! Είχε λύσεις τόσο κοντά στο καλάθι, αλλά εκεί που ξεχώρισε ήταν η… «διαολεμένη» ευστοχία από την περιφέρεια και ειδικά από την γραμμή του τρίποντου! Τουλάχιστον οι 30 από τους 74 πόντους που σημείωσαν οι παίκτες της Καβάλας προήλθαν από σουτ πίσω απ’ τα 6.75, κάτι που επισημάνθηκε απ’ όλους και είναι ενθαρρυντικό δείγμα εν όψει πρωταθλήματος όπου το περιφερειακό σουτ (μιας και μέσα στην ρακέτα θα πέφτει πολύ… ξύλο) θα παίζει σημαντικό ρόλο. Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 19-21, 32-44, 46-54, 64-74.

«Έτοιμοι όταν πρέπει…»

Το στοιχείο που θέλει να κυριαρχήσει στο παιχνίδι της ομάδας πάντως ο κόουτς, και πάνω σ’ αυτό δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η ταχύτητα. «Θέλουμε να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ με πίεση στον αντίπαλο στην άμυνα και στην επίθεση, κάτι που πιστεύω ότι η νεανική και ταλαντούχα ομάδα που διαθέτουμε μπορεί να το πετύχει. Δουλεύουμε πολύ στις καθημερινές διπλές προπονήσεις που κάνουμε και είναι αισιόδοξος ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει» τονίζει με έμφαση ο προπονητής της Καβάλας.

Φιλικό το Σάββατο – Κύπελλο την Τετάρτη

Το επόμενο φιλικό παιχνίδι για την ομάδα είναι το Σάββατο στο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα κόντρα στον ΓΑΣ Κομοτηνής, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 16.00. Θα πρόκειται ουσιαστικά για την πρόβα τζενεράλε εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων που ξεκινούν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου. Τότε λοιπόν η Ένωση θα μπει στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το νικητή της αναμέτρησης ΓΣΕ – Μαχητές Πεύκων, που θα γίνει το Σάββατο στην Ελευθερούπολη.