4ο Αθλητικό Διήμερο: Ακόμα μια αθλητική γιορτή προ των πυλών…

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι Καβαλιώτες έχουν ακόμα μια ευκαιρία να τρέξουν, να κολυμπήσουν, να ποδηλατήσουν και να κάνουν ιστιοπλοία

Για το 4ο αθλητικό διήμερο του δήμου Καβάλας που πλέον έχει γίνει θεσμός και διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, μίλησαν η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Καβάλας Μαρία Κλωνάρη, στη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το μεσημέρι της Δευτέρας (24/9). Μαζί τους ήταν και ένας μεγάλος αριθμός εκπροσώπων και προέδρων των συλλόγων που συμμετέχουν σ’ αυτή τη νέα γιορτή του αθλητισμού της Καβάλας, που αναφέρθηκαν στην δική τους συνεισφορά αλλά και στην ελπίδα τους για την ουσιαστική εδραίωση του θεσμού στις συνειδήσεις των Καβαλιωτών.

Αναφερόμενη στο αθλητικό ραντεβού που θα γίνει το Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κάλεσε τους Καβαλιώτες να συμμετέχουν και θυμήθηκαν την βράβευση της πριν από 2 χρόνια απ’ τον ΣΕΓΑΣ, μιας και ο δήμος Καβάλας μαζί με αυτόν της Πάτρας, είναι δύο από τις ελάχιστους σε όλη την Ελλάδα που στηρίζουν τον αθλητισμό, λέγοντας ότι «σ’ αυτά τα χρόνια της μεγάλης κρίσης, αν οι δήμοι δεν στηρίξουν τον αθλητισμό μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων θα είναι αδικημένη».

Από την μεριά της η ψυχή της διοργάνωσης Μαρία Κλωνάρη, αφού ευχαρίστησε την διοίκηση και τις υπηρεσίες του δήμου Καβάλας για την βοήθεια τους επισήμανε ότι «ξεκινήσαμε τις προσπάθειες μας γι’ αυτό το διήμερο εδώ και 4 χρόνια και κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Φέτος αυξήσαμε τα αθλήματα και από 3 που ήταν στις προηγούμενες διοργανώσεις τα κάναμε 4 για να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο κοντά μας (αγώνας δρόμου, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα και ποδηλασία)». Τόνισε επίσης ότι ένα μεγάλο κομμάτι της διοργανωτικής δουλειάς αλλά και της διευκόλυνσης των αθλητών την ώρα που αγωνίζονται το έχουν αναλάβει οι περίπου 60 εθελοντές του αθλητικού διημέρου.

Καταλήγοντας η πρόεδρος της επιτροπής νεολαίας και άθλησης της Καβάλας, ως βετεράνος αθλητής, αναφέρθηκε και στο μεγάλο στόχο της Καβάλας που είναι κάποια στιγμή να διεκδικήσει και να πάρει μια διοργάνωση όπως το Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου βετεράνων, το οποίο όπως είπε «φέρνει πολύ κόσμο σε κάθε πόλη που το φιλοξενεί»!

Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συλλόγων που είτε συμμετέχουν, είτε είναι συνδιοργανωτές του αθλητικού διημέρου. Ο εκπρόσωπος του τμήματος στίβου του ΑΟΚ Δημήτρης Αρβανιτίδης κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει λέγοντας ότι «ο αθλητισμός είναι χαρά», και για όσους δεν συμμετέχουν τους ζήτησε την κατανόηση για την όποια αναστάτωση θα δημιουργηθεί στην πόλη, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων κλασικού αθλητισμού Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ θυμήθηκε την εποχή που και ο ίδιος ήταν αθλητής «και μας έλεγαν… τρελούς» και επισήμανε με χαρά ότι η νοοτροπία άλλαξε.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑ Φίλιππος Τάσος Ιωαννίδης ευχήθηκε το διήμερο να γίνει θεσμός και απέδωσε τα εύσημα στην Μαρία Κλωνάρη για την ιδέα και την δουλειά της μέχρι στιγμής, ενώ ο εκπρόσωπος των βετεράνων αθλητών στίβου Θόδωρος Γεωργιάδης συνέκρινε τα προηγούμενα χρόνια όταν δεν υπήρχαν αθλητικές διοργανώσεις και ο σύλλογος τους ξεκίνησε τον αγώνα δρόμου «Στα βήματα του Απόστολου Παύλου».

Τέλος ο πρόεδρος του συνδέσμου κριτών στίβου Γιάννης Βάμβουρας κάλεσε τους Καβαλιώτες να αφήσουν τους καναπέδες και τα καφές και να αθληθούν, ενώ η πρόεδρος του ΟΚΑ Καβάλας Κατερίνα Δράκου τόνισε ότι «ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός είναι οι ρίζες μας». Τέλος ο εκπρόσωπος του ποδηλατικού συλλόγου Κύκλοτρον Χρήστος Καρυάτης, επέστησε την προσοχή στους ποδηλάτες λέγοντας ότι αν ακολουθούν πιστά τον ΚΟΚ δεν θα υπάρξει πρόβλημα.