Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: «Συννεφιασμένη» Κυριακή…

Οδυνηρές εντός έδρας ήττες για Αετό Ορφανού (3-2 από τον Ορφέα Ξάνθης) και Κεραυνό Πέρνης (0-1 από Ασπίδα Ξάνθης) - Ισοπαλία χωρίς γκολ του Νέστου στο Κιλκίς

Πολύ άσχημο ήταν το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής για τις 3 ομάδες της Καβάλας, μιας και μόνο μια κατάφερε να πάρει βαθμό. Ο Νέστος βρέθηκε στο Κιλκίς για να αντιμετωπίσει την αξιόμαχη ομάδα του Αλέξανδρου, με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα, ενώ Αετός Ορφανού και Κεραυνός Πέρνης γνώρισαν οδυνηρές εντός έδρας ήττες. Ο πρώτος έχασε στο Οφρύνιο από τον Ορφέα Ξάνθης με 3-2, ενώ ο δεύτερος στη Χρυσούπολη από την Ασπίδα Ξάνθης με 1-0.

Ξεκίνημα με το… αριστερό

Στο Οφρύνιο ο Αετός μπορεί να ξεκίνησε μεν με τις καλύτερες προϋποθέσεις τον αγώνα με τον Ορφέα Ξάνθης, αλλά η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή γι’ αυτόν. Στο τέλος του 1ου μέρους ισοφαρίστηκε και στην αρχή του δευτέρου έμεινε πίσω στο σκορ… Στο 20’ λοιπόν ο Παυλίδης κάνει το 1-0 για τον Αετό, όμως λίγο πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Τανζού, που πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Χατζηνικολή από σουτ του Ξαντινίδη και έκανε το 1-1. Στο 58’ ο Χιντ Ιμέρ με κεφαλιά μετά από κόρνερ κάνει το 1-2 και στο 70’ ο Τορομανίδης με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ γράφει το 1-3 και δίνει στην ουσία τη νίκη στην ομάδα του, μιας και οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 88ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δουμάνη που διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Ο Αετός Ορφανού αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Χατζηνικολής, Καλαϊτζίδης, Καπατζής, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης Ν., Καραγιαννίδης, Ελέζι (89’ Μήττας), Δεληγιώργης (60’ Κωνσταντίνου), Παυλίδης Γ., Δουμάνης, Μαυρίδης (46’ Σερεφένιος).

Ήττα λίγο πριν το τέλος

Στο γήπεδο της Χρυσούπολης, όπου θα είναι φέτος η έδρα του Κεραυνού Πέρνης, το παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης, που σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο κρίθηκε στο 81ο λεπτό, κι ενώ όλα έδειξαν ότι βάδιζε προς το «Χ». Το γκολ που έδωσε στους φιλοξενούμενους το «τρίποντο» σημείωσε ο Παπαδόπουλος. Ο Κεραυνός προσπάθησε στα λίγα λεπτά που απέμειναν να αντιδράσει αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Κεραυνός Πέρνης αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Ρίζος, Μπαντάνης, Μπουλγουράς, Λεγάτος, Κωνσταντάρας, Τσάκωνας, Γεωργιάδης, Λάσπατζης, Μαλακός, Τσανακτσόγλου (46’ Τζιβανόπουλος), Κωστόπουλος.

Δίκαιο «Χ» στο Κιλκίς

Στο Κιλκίς ο Νέστος αντιμετώπισε τη νεοφώτιστη ομάδα του Αλέξανδρου και έμεινε στο 0-0, ύστερα απ’ ένα παιχνίδι που ήταν ανοιχτό και όπου και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Το συγκρότημα της Χρυσούπολης δημιούργησε ορισμένες καλές στιγμές, με κορυφαίες αυτές του Μπέλιτς και του Καθάριου στο 67’ και το 89’ αντίστοιχα, που όμως δεν αξιοποίησε, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που διαθέτει αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη «λεία» για κανέναν. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι το τελικό «Χ» ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Νέστος αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Αθανασίου, Καθάριος, Αρετάς, Χούσινετς, Μκρτσιαν, Ευθυμιάδης, Νύκταρης (65’ Τζαπέγια Γ.), Τζαπέγια Φ., Μπέλιτς, Γουντζίδης, Μαιδανός (46’ Μελισσόπουλος).

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Απόλλων Παραλιμνίου – Καβάλα 0-1
Εθνικός Σιδηροκάστρου – ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-0
Κεραυνός Πέρνης – Ασπίδα Ξάνθης 0-1
Αετός Ορφανού – Ορφέας Ξάνθης 2-3
Άρης Αβάτου – Εθνικός Αλεξ. 3-0
Αλέξανδρος Κιλκίς – Νέστος 0-0
Πανσερραϊκός – ΑΕ Καλαμπακίου 4-0

Η Βαθμολογία

  1. Πανσερραϊκός 3 (4-0)
  2. Άρης Αβάτου 3 (3-0)
  3. Ορφέας Ξάνθης 3 (3-2)
  4. Καβάλα 3 (1-0)
  5. Εθνικός Σιδηροκάστρου 3 (1-0)
  6. Ασπίδα Ξάνθης 3 (1-0)
  7. Νέστος Χρυσούπολης 1 (0-0)
  8. Αλέξανδρος Κιλκίς 1 (0-0)
  9. Απόλλων Παραλιμνίου 0 (0-1)
  10. ΠΑΟΚ Κοσμίου 0 (0-1)
  11. Κεραυνός Πέρνης 0 (0-1)
  12. Αετός Ορφανού 0 (2-3)
  13. Εθνικός Αλεξ/πολης 0 (0-3)
  14. ΑΕ Καλαμπακίου 0 (0-4)