Γ’ Εθνική: «Διπλό» ο Αετός, «Χ» στο τέλος ο Νέστος

Όλα τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας

Ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ στην Κομοτηνή ο Αετός Ορφανού κέρδισε δίκαια με 4-1 τον ΠΑΟ Κοσμίου με πρωταγωνιστή τον Δουμάνη, ενώ την ίδια ώρα στην Χρυσούπολη ο Νέστος, αν και καλύτερος, πήρε ισοπαλία 2-2 από την ΑΕ Καλαμπακίου με δύο κεφαλιές του έμπειρου Μκρτσιάν, η δεύτερη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Καθάρισε» στο 2ο ημίχρονο

Την χαρά της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής γεύτηκε ο Αετός Ορφανού, που πέρασε με το εμφατικό 4-1 από το Κομοτηνή κόντρα στον ΠΑΟ Κοσμίου. Το συγκρότημα του Δημήτρη Σίτσα έδειξε ότι συνήλθε από την ήττα της πρεμιέρας (και τον τρόπο που αυτή προέκυψε…) και πήρε δίκαια το «διπλό» και μάλιστα με ανατροπή του σκορ, μιας και στην αρχή του αγώνα βρέθηκε να χάνει με 1-0 με το γκολ που σημείωσε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μαυράκης με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως ο Αετός φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, ισοφαρίζοντας με τον Παυλίδη. Μετά από φάση διαρκείας, όπου η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1. Το 2ο ημίχρονο ανήκε στην ομάδα της Καβάλας που με το…  καλημέρα και συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με το εύστοχο πέναλτι του Δουμάνη, που δόθηκε σε χέρι αντιπάλου που αποβλήθηκε. Απ’ εκεί και πέρα όλα ήταν πιο εύκολα και στο 61’ και πάλι ο Δουμάνης σκοράρει κάνοντας το 1-3 με δυνατό του. Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε στο 79’ με κεφαλιά του Ν. Παυλίδη ύστερα από σέντρα του Δουμάνη.

Ο Αετός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Κάπατζης, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης Ν., Καραγιαννίδης, Ελέζι (65’ Προβατίδης), Δαγκούλης (75’ Χρυσικός) , Παυλίδης Γ. (78’ Δουζδαμπάνης), Δουμάνης, Σαββατιανός (60’ Πατσιαβάς).

Πήρε το «Χ» στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων

Στη Χρυσούπολη ο Νέστος μπορεί να ήταν καλύτερος, ειδικά στο 2ο ημίχρονο της ΑΕ Καλαμπακίου ωστόσο μόλις στην τελευταία φάση του αγώνα κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με 2-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με ωραίο γκολ του Στάικου στο 22’, αλλά στο 27’ ο Μκριτσιάν με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 2ο μέρος ο Νέστος αύξησε την πίεση του, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι κόντρα στην ροή του αγώνα η ΑΕ Καλαμπακίου κάνει το 1-2 σε μια αντεπίθεση και πάλι από τον Στάικο στο 79ο λεπτό. Η συνέχεια ανήκε στο Νέστο που «πολιόρκησε» την εστία των φιλοξενούμενων, έχασε ευκαιρίες με τους  Χούσινετς και Μελισσόπουλο και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από φάουλ του Αθανασίου ο Μκριτσιάν και πάλι κάνει το 2-2 με κεφαλιά. Η σύνθεση του Νέστου ήταν η εξής: Αθανασίου, Καθάριος, Αρετάς, Χούσινετς, Μκρτσιάν,  Ευθυμιάδης (60’ Παπαδόπουλος), Φ. Τζαμπέγια, Νύκταρης (66’ Μαϊδανός), Μπέλιτς (28’ λτ Γ. Τζαμπέγια) (65’ λτ Τσελέπης),  Γκουτσίδης, Μελισσόπουλος.