Γ’ Εθνική: Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα…

Εύκολο τρίποντο για το Νέστο (4-2 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης), ισοπαλία με παράπονα για την διαιτησία από τον Αετό Ορφανού, και άδικη ήττα για τον Πέρνη

Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας των 3 ομάδων της περιφέρειας της Καβάλας στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο Νέστος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κέρδισε άνετα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ενώ ο Αετός Ορφανού διαμαρτύρεται για ακόμα ένα κρούσμα κακής διαιτησίας στην ισοπαλία 0-0 που παραχώρησε στον Εθνικό Σιδηροκάστρου. Όσο για τον Κεραυνό Πέρνης, προσπάθησε  πολύ στο Παραλίμνιο και άξιζε να πάρει βαθμό ή βαθμούς αλλά ηττήθηκε με 1-0.

Νέστος: «Καθάρισε» άνετα (4-2) τον Εθνικό Αλεξ/πολης

Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νέστος στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον οποίο κέρδισε στην Χρυσούπολη με 4-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μεν με τον Δεδελούδη στο 10ο λεπτό, από ελεγχόμενο θέση οφ – σαιντ, όμως η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους που έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 7 λεπτά αργότερα με τον Φ. Τζαπέγια. Ο Νέστος είχε την υπεροχή και μέχρι το τέλος του 1ου μέρους αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά στην επανάληψη και μέσα σε 3 λεπτά, σκόραρε 2 φορές και «καθάρισε» τη νίκη. Συγκεκριμένα στο 53’ ο Καθάριος με κεφαλιά κάνει το 2-1 και στο 56’ ο Μελισσόπουλος κάνει το 3-1.  Το σκορ έγινε 4-1 στο 82’ με τον Αρβανίτη για να έρθει ο Αρβανίτης λίγο αργότερα να μειώσει για τον Εθνικό στο τελικό 4-2. Ο Νέστος αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Αθανασίου, Μαϊδανός , Αρετάς (83’ Νύκταρης), Χούσινετς, Μκρτσιάν, Καθάριος (75’ Τσελέπης), Φ. Τζαμπέγια , Παπαδόπουλος, Μελισσόπουλος, Γκουτσίδης (86` Κογκελίδης), Ευθυμιάδης (70’ Περσίδης).

Αετός Ορφανού: 0-0 με το Σιδηρόκαστρο με κόντρα την διαιτησία

Τα φαινόμενα της κόντρα διαιτησίας δεν εντοπίζονται μόνο στον ΑΟΚ. Και ο Αετός Ορφανού έχει πολλά παράπονα από την αντιμετώπιση που έχει από τους διαιτητές από την αρχή της χρονιάς, τα οποία συνεχίστηκαν και στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου που έληξε τελικά ισόπαλος χωρίς τέρματα. Η ομάδα της Καβάλας αγωνίστηκε με 10 παίκτες σε όλο το 2ο ημίχρονο, λόγω αποβολής του Σωκράτη Κωνσταντινίδη που αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη για ένα δυνατό μαρκάρισμα. Παρά το γεγονός όμως ότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα ο Αετός πίεσε για να πετύχει ένα γκολ και είχε ορισμένες καλές στιγμές με τους Μαυρίδη και Ελέζι, όμως και οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Αβράμη 10 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Αετός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Κυφωνίδης (85’Χατζηνικολής), Καζαντζίδης, Κάμπατζης, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Δαγκούλης, Γ. Παυλίδης (46’ Κωνσταντίνου), Δουμάνης, Σαββατιανός (46’ Μαυρίδης).

Κεραυνός Πέρνης: Δεν άξιζε την ήττα (1-0) στο Παραλίμνιο…

Στο 2ο συνεχόμενο (πολύ δύσκολο) εκτός έδρας παιχνίδι του αυτή τη φορά στο Παραλίμνιο, ο Κεραυνός Πέρνης δεν κατάφερε να πάρει αυτό που άξιζε μέσα στο γήπεδο. Έχασε με 1-0 από τον Απόλλωνα, αν και παρουσίασε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο με πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Κορυφαίες στιγμές ήταν το δοκάρι του Γεωργιάδη στο 35ο λεπτό, ενώ στην επανάληψη ευκαιρίες χάθηκαν από τους Γκεορκίεφ, Λεγάτο και Γεωργιάδη. Το γκολ που έκρινε το νικητή ήρθε στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου με δυνατό σουτ του Μπονέρη που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρίζο. Η Πέρνη αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Ρίζος, Μπαντάνης, Μπουλγούρας, Λεγάτος, Κωνσταντάρας, Λάσπατζης, Γεωργιάδης, Τσάκωνας, Μαρκάκης (57’ Μαλακός), Χαριτίδης (67’ Γκεοργκίεφ), Κωστόπουλος.

Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: Μόνος πρώτος ο Πανσερραϊκός

Ο Πανσερραϊκός είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει έχοντας μόνο νίκες στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μετά τη νίκη του επί της Ασπίδας Ξάνθης με 4-1 και την ισοπαλία 0-0 της Καβάλας με τον Άρη Αβάτου στην Ξάνθη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Άρης Αβάτου – Καβάλα 0-0
Νέστος Χρυσούπολης – Εθνικός Αλεξ. 4-2
ΑΕ Καλαμπακίου – Ορφέας Ξάνθης 1-2
Πανσερραϊκός – Ασπίδα Ξάνθης 4-1
Αλέξανδρος Κιλκίς – ΠΑΟΚ Κοσμίου 0-0
Αετός Ορφανού – Εθνικός Σιδηροκάστρου 0-0
Απόλλων Παραλιμνίου – Κεραυνός Πέρνης 1-0

Η Βαθμολογία

  1. Πανσερραϊκός 9 (9-1)
  2. Άρης Αβάτου 7 (6-0)
  3. Ορφέας Ξάνθης 7 (6-4)
  4. Νέστος Χρυσούπολης 5 (6-4)
  5. Εθνικός Σιδηροκάστρου 5 (2-1)
  6. ΑΟ Καβάλα 5 (1-0)
  7. Αετός Ορφανού 4 (6-4)
  8. Απόλλων Παραλιμνίου 4 (2-2)
  9. Αλέξανδρος Κιλκίς 3 (1-1)
  10. Ασπίδα Ξάνθης 3 (2-7)
  11. Κεραυνός Πέρνης 1 (0-2)
  12. ΑΕ Καλαμπακίου 1 (3-8)
  13. ΠΑΟΚ Κοσμίου 1 (1-5)
  14. Εθνικός Αλεξ. 0 (2-8)

Η επόμενη αγωνιστική
Αετός Ορφανού – Απόλλων Παραλιμνίου
Κεραυνός Πέρνης – Άρης Αβάτου
Εθνικός Σιδηροκάστρου – Αλέξανδρος Κιλκίς
Καβάλα – Πανσερραϊκός
ΠΑΟ Κοσμίου – ΑΕ Καλαμπακίου
Ασπίδα Ξάνθης – Νέστος Χρυσούπολης
Ορφέας Ξάνθης – Εθνικός Αλεξ/πολης