Γ’ Εθνική: Μεγάλα «τρίποντα» για τις ομάδες της Καβάλας

Μεγάλες σε έκταση αλλά και σημασία επιτυχίες για Νέστο, Αετό Ορφανού και Κεραυνό Πέρνης

Σπουδαίες νίκες που τους ανεβάζουν όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά σημείωσαν οι ομάδες της Καβάλας στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Νέστος πέρασε άνετα από την Ξάνθη κερδίζοντς 4-0 την Ασπίδα, ο Αετός πήρε τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου με 2-1, ενώ η Πέρνη ήταν… Κεραυνός κόντρα στο Άβατο νικώντας με 3-0!

«Έσπασε» εύκολα την Ασπίδα

Στην Ξάνθη ο Νέστος ξεκίνησε πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με το γκολ του Φ. Τζαπέγια στο 25ο λεπτό (ενώ προηγουμένως είχαν χάσει ευκαιρίες οι Μελισσόπουλος και Μαιδανός), ενώ έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα μιας και από το 23’ οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν χωρίς τον Θεοφυλάκη που ανέτρεψε τον σκόρερ του Νέστου. Στη συνέχεια οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη και το 2-0 έγινε στο 47’ όταν ο Καθάριος εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλος άμυνας και πλάσαρε επιτυχημένα. Στο 60’ ο Μελισσόπουλος χρήστηκε σκορ κάνοντας το 0-3 και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τσελέπη που έκανε το 0-4.

Ο Νέστος αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Αθανασίου, Μαϊντανός, Αρετάς, Μκρτσιάν, Χούσινετς,  Παπαδόπουλος, Καθάριος (80’ Γαβριήλ), Νύκταρης, Ευθυμιάδης (63’ Περσίδης), Μελισσόπουλος (84’ Κογκελίδης), Φ. Τζαπέγια (77’ Τσελέπης).

Πρώτη εντός έδρας νίκη…

Αυτή τη φορά τίποτα δεν εμπόδισε τον Αετό Ορφανού να πάρει αυτό που αξίζει μέσα στο γήπεδο, στο 2ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του, και να… πετάξει στη νίκη απέναντι στον περσινό πρωταθλητή του ομίλου Απόλλωνα Παραλιμνίου. Ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Παυλίδη που σημείωσε 2 γκολ επικράτησε με 2-1. Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» τη νίκη μέσα σε 10 λεπτά από το 10ο έως το 20ο, όταν σημείωσαν και τα δύο τέρματα τους. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 10’ μετά από σέντρα του Κάμπατζη και κεφαλιά του Παυλίδη και το 2-0 έγινε στο 20’ μετά από πάσα του Κωνσταντίνου στον σκόρερ του Αετού. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 81ο λεπτό με αυτογκόλ του Καραγιαννίδη πάνω στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μετά από απόκρουση του Χατζηνικολή.

Ο Αετός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Χατζηνικολής, Καζαντζίδης, Κάμπατζης, Καραγιαννίδης, Παυλίδης Ν., Δαγκούλης, Ελέζι, Πατσιαβάς (68’ Μαυρίδης), Παυλίδης Γ. (61’ Σαββατιανός), Δουμάνης (90’ Δουζδαμπάνης), Κωνσταντίνου (75΄’ Προβατίδης).

«Άστραψε» ο Κεραυνός…

Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενος αυτή τη φορά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ο Κεραυνός πήρε με τον πιο εμφατικό τρόπο τη πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-0 του Άρη Αβάτου. Δύο από τα τέρματα μάλιστα σημείωσε ο νεοαποκτηθείς από την Καβάλα Στέφανος Χατζηκυριάκου που έκανε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο στη νέα του ομάδα. Η νίκη κρίθηκε στην ουσία στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν  με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μίλερ, ενώ λίγο αργότερα ο Χαριτίδης με απ’ ευθείας φάουλ έκανε το 1-0. Με τη λήξη του 45λεπτου ο Χατζηκυριάκου έκανε το 2-0, ενώ στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 64ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την Πέρνη, που είχε και δοκάρι με τον Χαλπέτη.

Η Πέρνη αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση:: Ρίζος, Μπαντάνης, Μπουλγκούρας, Κωνσταντάρας (15’ Καλτσάς), Λεγάτος, Τσάκωνας, Λάσπατζης, Γεωργιάδης (80’ Σουκρίογλου , Χατζηκυριάκου (65’ Μαρκάκης) , Κωστόπουλος Χαριτίδης (60’ Χαλπέτης).