Energean Kavala BC: Η συγκέντρωση, τα ριμπάουντ και ο… Λιθουανός!

Τα αίτια της νέας βαριάς ήττας, αυτή τη φορά από την Καστοριά, στο πρωτάθλημα της Α2

Για τα συμπτώματα που παρουσίασε στον αγώνα της πρεμιέρας και, όπως και τότε έτσι και το περασμένο Σάββατο, οδήγησαν σε μια βαριά ήττα μίλησε στη «ΝΕ» ο προπονητής της Energean Kavala BC Ανδρέας Καραπιπερίδης. Σύμφωνα με τον κόουτς της ομάδας η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στους παίκτες του να είναι ανταγωνιστικοί στον αγώνα της Καστοριάς. «Όταν αγωνίζεσαι με μια ομάδα που έχουν φιλόδοξους στόχος στο πρωτάθλημα, αφού θέλει να πρωταγωνιστήσει, και μάλιστα στην έδρα της πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη την διάρκεια του αγώνα σε άμυνα και επίθεση. Εμείς είχαμε κακή εικόνα στο παιχνίδι γιατί δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Δεν αντιδράσαμε σωστά στην πίεση των αντιπάλων, δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα να τους δώσουμε εύκολα καλάθια με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ψυχολογία και μετά το 2ο 10λεπτο να πάρουν και την διαφορά στο σκορ» τόνισε ο προπονητής της  Καβάλας.

Χωρίς τον Σκλήβα

Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης μίλησε επίσης και για το πρόβλημα που υπήρχε στα ριμπάουντ, με την Καστοριά να έχει υπερδιπλάσια από την ομάδα του (34-16), γεγονός που οφειλόταν και στην απουσία του Σκλήβα που είχε ενοχλήσεις στο γόνατο και προτιμήθηκε να μην ρισκάρει την συμμετοχή του στην αποστολή προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμος για τον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με το Πευκοχώρι στο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα.

Ο Φουρμαναβίτσιους

Ένας άλλος αστάθμητος παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα ήταν και ο κοινοτικός των γηπεδούχων Γιούστας Φουρμαναβίτσιους, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από λίγες μόνο εβδομάδες και στην ουσία ήταν άγνωστος για την Καβάλα μιας και έπαιξε το 2ο παιχνίδι του. Για τον Λιθουανό, που σημείωσε 23 πόντους, δεν υπήρχε εικόνα ως προς τις δυνατότητες του, και δυστυχώς φάνηκε στον αγώνα ότι ήταν πολλές… Κι όχι μόνο σε ότι αφορά το σκοράρισμα, αλλά και στα ριμπάουντ μέσα και στις δύο ρακέτες!