ΑΟ Καβάλα: Κρίμα, αλλά όχι άδικο… [Φωτογραφίες]

Ήττα με 3-2 στη Χρυσούπολη από το Νέστο, που έκανε την ολική ανατροπή αφού βρέθηκε στο 13ο λεπτό πίσω στο σκορ με 0-2

Όταν ξεκινάς σ’ ένα εκτός έδρας ντέρμπι πετυχαίνοντας 2 γκολ, πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το 15ο λεπτό της αναμέτρησης και στο τέλος φεύγεις με σκυμμένο το κεφάλι μιας και όχι μόνο δεν «σκότωσες» τον αντίπαλο, αλλά σε «σκότωσε» αυτός, είναι μεν κρίμα που δεν μπόρεσες να πάρεις ένα σπουδαίο «διπλό», αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι άδικο… Ο Νέστος αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, και στο 2ο ημίχρονο κυριάρχησε και πήρε αυτό που άξιζε, γιατί ο ΑΟΚ έπαιξε καθαρά παθητικό ρόλο…

Όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη του αγώνα και η μεγάλη ανατροπή σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των γηπεδούχων, σε ομάδα και φιλάθλους ενώ η απογοήτευση ήταν έκδηλη από μεριάς ΑΟΚ σε ποδοσφαιριστές και φιλάθλους που είχαν μαζική παρουσία στο δημοτικό στάδιο της Χρυσούπολης.

Γκολ και φάσεις

Ο ΑΟΚ πήρε από το 11ο λεπτό το προβάδισμα μετά από φάση διαρκείας, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου ο νεοαποκτηθείς Μαρκόπουλος έπιασε κεφαλιά που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ψάλτης έκανε το 0-1.

Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το πρώτο γκολ, έρχεται το δεύτερο στο 13ο λεπτό, όταν ύστερα από λάθος στην άμυνα του Νέστου ο Ζέρης θα δώσει στον Μαρκόπουλο κι αυτός θα κάνει το 0-2.

Η απάντηση του Νέστου έρχεται μετά από 12 λεπτά, από κεφαλιά του Μελισσόπουλου, μετά από φάουλ του Γκουτσίδη.

Το παιχνίδι έρχεται στα ίσα στο 70ο λεπτό με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μελισσόπουλο που ευστοχεί σε πέναλτι, που δόθηκε σε ανατροπή του Δήμιζα στον Καθάριο, και κάνει το 2-2. Ο τερματοφύλακας της Καβάλας σώζει την εστία του στο 77’ σε δυνατό σουτ του Καθάριου, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στο 86’ με μια… καραμπόλα, που ξεκινάει με κεφαλιά του Καθάριου σε σέντρα του Νύκταρη με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, στην πλάτη του Λυμπεράκη και να καταλήγει στο τέρμα για το τελικό 3-2.

 

Οι Συνθέσεις

Νέστος: Αθανασίου, Μαϊδανός, Αρετάς, Χούσινετς, Μκρτσιάν, Παπαδόπουλος (31’ Νύκταρης), Τζαμπέγια Φ,, Ευθυμιάδης, Γκουτσίδης (65’ Μελισσόπουλος Ν., 82’ Περσίδης), Καθάριος (91’+ Τζελέπης), Μελισσόπουλος Α.

Καβάλα: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Ψάλτης (87’ Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος (67’ Μπαρέττας), Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος (81’ Βαλαβανόπουλος), Γεμιστός.