Γ’ Εθνική: Δίκαιη μοιρασιά στο ντέρμπι της Χρυσούπολης

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ έληξε η μεγάλη αναμέτρηση της Πέρνης με το Νέστο, με τις δύο ομάδες να χάσουν ευκαιρίες να έχουν δοκάρια και τους τυπικά φιλοξενούμενους να χάνουν και πέναλτι

Ημέρες δόξας έζησε το απόγευμα της Κυριακής το δημοτικό γήπεδο της Χρυσούπολης, στο οποίο δεν είναι πολλές οι φορές όπου μαζεύονται 600 και πλέον φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα! Επρόκειτο για την αναμέτρηση δύο ομάδων που χρησιμοποιούν ως έδρα το στάδιο! Του τυπικά γηπεδούχου Κεραυνού Πέρνης και του Νέστου Χρυσούπολης που έπαιζε ως… φιλοξενούμενος στη φυσική του έδρα! Ο αγώνας αποζημίωσε όλους τους παραβρισκόμενους μιας και πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη και στο τέλος να μένουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το μεταξύ τους 0-0. Μια ισοπαλία που ήταν τελικά και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, μιας και οι δύο είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά δεν τα κατάφεραν, ειδικά στο ημίχρονο όπου είχαν την υπεροχή.

Στο 1ο μέρος η Πέρνη ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο, με τον Χαριτίδη να χάνει δύο καλές ευκαιρίες στο 13’ και το 31’ (είχε και δοκάρι στο 2ο μέρος). Ο Νέστος που είχε δοκάρι στο 20’ με τον Αρετά, ανέβασε την απόδοση του στην επανάληψη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Χούσινετς στο 55’, Μκρτσιάν στο 58’ και Παρουτσή στο 73’΄. Στο 76’ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει (και να πάρει τον αγώνα), όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τζαπέγια από τον Καλτσά (που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη), αλλά ο Αλέξης Μελισσόπουλος δεν κέρδισε τον Ρίζο.

Οι Συνθέσεις

Πέρνη: Ρίζος, Μπαντάνης, Μπουλγούρας, Λεγάτος, Καλτσάς, Σουκρήογλου, Χατζηκυριάκου (84’ Τσανακτσόγλου), Λάσπατζης, Τζιβανόπουλος (72’ Κλοκίδης), Χαριτίδης (60’ Χαλπέτης), Κωστόπουλος (80’ Ασπιώτης).

Νέστος: Χαραλαμπίδης, Μαϊδανός, Αρετάς (88’ Τζελέπης), Μκριτσιάν, Χούσινετς, Ευθυμιάδης (67’ Παρουτσής), Περσίδης (46’Μελισσόπουλος Ν.), Νύκταρης, Μελισσόπουλος Α., Τζαμπέγια, Γκουτσίδης.

Έ«X»ασε τη νίκη λίγο πριν το τέλος…

Με ένα γκολ του Κωνσταντινίδη, με σουτ έξω από την περιοχή στο 87ο λεπτό, η ΑΕ Καλαμπακίου πάγωσε το γήπεδο του Οφρυνίου ισοφαρίζοντας το σκορ και παίρνοντας την ισοπαλία 1-1 με τον Αετό. Η ομάδα της Καβάλας ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ειδικά στο 1ο μέρος, όπου έχασε και πέναλτι, όμως στην επανάληψη έδινε σιγά – σιγά χώρο στους φιλοξενούμενους που τελικά έκαναν την… ζημιά, στερώντας του το δικαίωμα να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 30’ ο Δουμάνης δεν αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, αλλά 2 λεπτά αργότερα πάσαρε στον Κωνσταντίνου που έκανε το 1-0. Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕ Καλαμπακίου είχε δοκάρι με τον Τζιβανάκη στο 66’, ενώ στο ακυρώθηκε γκολ του Αετού ως οφ – σάιντ, γεγονός που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες. Στο 81’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιάνα και στο 87’ έγινε το τελικό 1-1. Η ΑΕΚ τελείωσε κι αυτή με 10 παίκτες λόγω αποβολής στο 90’ του Μαυροβασίλη, που απευθύνθηκε με… γαλλικά προς την κερκίδα.

Ο Αετός αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Βουζουλίδης, Καραγιαννίδης, Ν. Παυλίδης, Δαγκούλης, Ελέζι (46’ Γιάνα), Μουδούρογλου (46’ Σαββατιανός), Γ. Παυλίδης(84’ Χρυσικός), Δουμάνης, Κωνσταντίνου (69’ Προβατίδης).

Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: Ο Ορφέας Ξάνθη παρέμεινε στην κορυφή παρά την ήττα

Παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στον 1ο  όμιλο της Γ’ Εθνικής ο Ορφέας Ξάνθης, παρά την ήττα του με 2-0 από τον ΑΟΚ στην Καβάλα, μιας και ο Νέστος έμεινε στο μηδέν με την Πέρνη στο ντέρμπι της Χρυσούπολης, ενώ και ο Αετός Ορφανού δεν μπόρεσε να κερδίσει στο Οφρύνιο το Καλαμπάκι μένοντας στο 1-1. Ο Πανσερραϊκός από τη μεριά του επέστρεψε στις νίκες με μεγάλο «διπλό» στην Ξάνθη επί του Αβάτου, ενώ στο ντέρμπι των… Εθνικών νικητής ήταν αυτός του Σιδηροκάστρου με 1-0 με της Αλεξανδρούπολης. Τέλος στην Κομοτηνή ο ΠΑΟΚ Κοσμίου νίκησε άνετα την Ασπίδα Ξάνθης με 1-0. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 6ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

Αλέξανδρος Κιλκίς – Απόλλων Παραλιμνίου 2-0
Άρης Αβάτου – Πανσερραϊκός 1-2
Αετός Ορφανού – ΑΕ Καλαμπακίου 1-1
Κεραυνός Πέρνης – Νέστος Χρυσούπολης 0-0
Εθνικός Σιδηροκαστρου – Εθνικός Αλεξ/πολης 1-0
Καβάλα – Ορφέας Ξάνθης 2-0
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Ασπίδα Ξάνθης 4-1
 
Η Βαθμολογία

  1. Ορφέας Ξάνθης 13 (12-7)
  2. Νέστος Χρυσούπολης 12 (13-6)
  3. Πανσερραϊκός 12 (12-8)
  4. Αετός Ορφανού 11 (11-7)
  5. ΑΟ Καβάλα 11 (9-3)
  6. Αλέξανδρος Κιλκίς 9 (7-3)
  7. Κεραυνός Πέρνης 8 (5-3)
  8. Άρης Αβάτου 8 (8-6)
  9. Εθνικός Σιδηροκάστρου 8 (3-5)
  10. ΠΑΟΚ Κοσμίου 7 (7-8)
  11. Απόλλων Παραλιμνίου 5 (4-7)
  12. ΑΕ Καλαμπακίου 5 (5-11)
  13. Εθνικός Αλεξ/πολης 3 (5-11)
  14. Ασπίδα Ξάνθης 3 (3-19)

Η Επόμενη Αγωνιστική
Απόλλων Παραλιμνίου – Πανσερραϊκός
Α.Ε. Καλαμπακίου – Αλέξανδρος Κιλκίς
Νέστος Χρυσούπολης – Άρης Αβάτου
Εθνικός Αλεξ.– Αετός Ορφανού
Ορφέας Ξάνθης – Κεραυνός Πέρνης
Ασπίδα Ξάνθης – Εθνικός Σιδηροκάστρου
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Καβάλα